Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζουν τη λύπη τους για την απόφαση της Γαλλίας να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζουν τη λύπη τους για την απόφαση της Γαλλίας να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για AUKUS, Αυστραλία, Γαλλία, Γαλλική Πρεσβεία, Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ),

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζουν τη λύπη τους για την απόφαση της Γαλλίας να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της από την Ουάσιγκτον και θα συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες να εργάζονται για την επίλυση των διαφορών μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε την Παρασκευή αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Η Γαλλία ανακάλεσε τους πρεσβευτές της στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία, αφού η Αυστραλία κατέληξε σε συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία, η οποία ακύρωσε ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα 54 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αγορά από την Αυστραλία υποβρυχίων γαλλικού σχεδιασμού.

Η Γαλλία ανακάλεσε νωρίτερα τους πρεσβευτές της μετά τη συμφωνία της Καμπέρας με την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο για την προμήθεια πυρηνοκίνητων υποβρυχίων, με την οποία αναίρεσε τη σύμβαση, ύψους 54 δισεκ. ευρώ, για την αγορά συμβατικών υποβρυχίων από τη Γαλλία.

Είναι η πρώτη φορά που το Παρίσι παίρνει μια τέτοια απόφαση απέναντι στις δύο αυτές χώρες, ιδίως απέναντι στις ΗΠΑ, ιστορικό σύμμαχο της Γαλλίας από την εποχή του πολέμου της αμερικανικής ανεξαρτησίας.

Σχετικά άρθρα