Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ακίλα Σάλεχ και στρατάρχης Χάφταρ συναντήθηκαν με τον πρόεδρο Αλ Σίσι της Αιγύπτου

Ακίλα Σάλεχ και στρατάρχης Χάφταρ συναντήθηκαν με τον πρόεδρο Αλ Σίσι της Αιγύπτου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Ακίλα Σάλεχ, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, Λιβύη, Χαλίφα Χαφτάρ,

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι δέχτηκε την Τρίτη τον πρόεδρο του λιβυκού κοινοβουλίου Ακίλα Σάλεχ και τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης, ανακοίνωσε η αιγυπτιακή προεδρία.

Ο Χάφταρ, ο ανώτατος διοικητής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), των στρατιωτικών δυνάμεων που είναι πιστές στη Βουλή και που ελέγχει την ανατολική (Κυρηναϊκή) και νότια Λιβύη, είναι πολύ πιθανόν να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της χώρας, στις εκλογές που προβλέπεται να γίνουν στις 24 Δεκεμβρίου.

Η Αίγυπτος θεωρείτο εδώ και καιρό ως ένας από τους βασικούς υποστηρικτές του Χάφταρ.

Στις αρχές του έτους το Κάιρο καλωσόρισε τον σχηματισμό μιας μεταβατικής κυβέρνησης στη Λιβύη που ανέλαβε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, έπειτα από 10 χρόνια χάους.

Τον Φεβρουάριο ο Σίσι δέχτηκε τον μεταβατικό πρωθυπουργό Άμπντελ Χαμίντ Ντμπεϊμπά για να του εκφράσει «τη στήριξη της Αιγύπτου στον λιβυκό λαό» και την επιδίωξη της «σταθερότητας».

Στη συνάντηση της Τρίτης συμμετείχε και ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου, Αμπάς Κάμελ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, τον Μπασάμ Ράντι.

Η Αμερικανική Πρεσβεία στη Λιβύη ανέφερε ότι ο Χάφταρ συναντήθηκε στις αρχές Αυγούστου στο Κάιρο με τον ειδικό απεσταλμένο της Ουάσιγκτον για τη Λιβύη, τον πρεσβευτή Ρίτσαρντ Νόρλαντ, καθώς και με Αιγύπτιους αξιωματούχους «στο πλαίσιο των αμερικανικών προσπαθειών για να στηριχθούν οι βουλευτικές και προεδρικές εκλογές».

Σχετικά άρθρα