Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος κλιμακώνει τις επιθέσεις στο βόρειο Ιράκ

Το Ισλαμικό Κράτος κλιμακώνει τις επιθέσεις στο βόρειο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κιρκούκ, Τζιχαντιστές,

Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) πραγματοποίησαν επίθεση σε ένα χωριό στην αμφισβητούμενη κουρδική περιοχή Μαχμούρ, στο βόρειο Ιράκ, όπου εννέα Ιρακινοί στρατιώτες, αστυνομικοί και πολίτες είτε σκοτώθηκαν είτε τραυματίστηκαν, δήλωσε αξιωματούχος το Σάββατο.

Ο Αμπντουλάχ Ταχίρ, αξιωματούχος του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (KDP) στην περιοχή, επιβεβαίωσε την επίθεση στο BasNews και εξήγησε ότι το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Παρασκευής στο χωριό Χάταμπ όπου οι τζιχαντιστές σκότωσαν δύο αστυνομικούς.

Μια μονάδα του ιρακινού στρατού αναπτύχθηκε στο σημείο για να βοηθήσει τις ομοσπονδιακές αστυνομικές δυνάμεις, αλλά πριν φτάσουν στην περιοχή, μια βόμβα τοποθετημένη στην άκρη του δρόμου εξερράγη δίπλα στο εν κινήσει όχημά τους, σκοτώνοντας δύο στρατιώτες, σημείωσε ο Κούρδος αξιωματούχος.

Εν τω μεταξύ, από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν και πέντε πολίτες στο χωριό, πρόσθεσε ο Ταχίρ.

Το περασμένο Σάββατο, μια θανατηφόρα επίθεση του Ισλαμικού Κράτους εξαπολύθηκε ενάντια στον ιρακινό στρατό κοντά στην περιοχή Ρασάντ, περίπου 50 χιλιόμετρα νότια της πόλης του Κιρκούκ, όπου σκοτώθηκαν 12 στρατιώτες και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν.

Επιπλέον, σε μια άλλη επίθεση, που πραγματοποιήθηκε από τους τζιχαντιστές στο Μαχμούρ, βορειοδυτικά του Κιρκούκ και νότια της Ερμπίλ, σκοτώθηκαν άλλοι τρεις στρατιώτες.

Παρόλο που η ιρακινή κυβέρνηση ανακοίνωσε την πλήρη νίκη επί του Ισλαμικού Κράτους το 2017, η τζιχαντιστική οργάνωση συνεχίζει να επιτίθεται στις δυνάμεις ασφαλείας και στους πολίτες, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, καθώς πλησιάζουν οι βουλευτικές εκλογές στο Ιράκ που είχαν προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Σχετικά άρθρα