Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζελένσκι: Το χειρότερο σενάριο ένας πόλεμος με τη Ρωσία

Ζελένσκι: Το χειρότερο σενάριο ένας πόλεμος με τη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ουκρανία, Ρωσία,

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Παρασκευή ότι ένας πόλεμος με τη γειτονική Ρωσία ήταν πιθανός, αλλά παράλληλα και το «χειρότερο σενάριο» και ότι ήθελε να έχει μια ουσιαστική συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ερωτηθείς στη σύνοδο κορυφής της Γιάλτας για την Ευρωπαϊκή Στρατηγική εάν θα μπορούσε πραγματικά να διεξαχθεί πόλεμος με τη Ρωσία, η οποία κατέλαβε την Χερσόνησο της Κριμαίας από την Ουκρανία το 2014 και υποστηρίζει φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, ο κ. Ζελένσκι είπε:

«Νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει… Είναι το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί, αλλά δυστυχώς υπάρχει αυτή η πιθανότητα», πρόσθεσε, μιλώντας στα ουκρανικά.

Το Κίεβο αναφέρει ότι η σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία έχει σκοτώσει 14.000 ανθρώπους από το 2014.

Ο κ. Ζελένσκι δήλωσε ότι οι σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες βελτιώθηκαν, αλλά εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η Ουκρανία δεν είχε λάβει σαφή απάντηση στο αίτημά της να ενταχθεί στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ – μια κίνηση που θα ήταν βέβαιο ότι θα εξοργίσει τη Μόσχα.

«Δεν έχουμε λάβει άμεση θέση για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ», είπε.

«Η Ουκρανία είναι έτοιμη εδώ και πολύ καιρό». Είπε ότι η άρνηση αποδοχής της Ουκρανίας θα αποδυνάμωνε το ΝΑΤΟ ενώ θα ευνοούσε τη Ρωσία.

Σχετικά άρθρα