Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράν βομβάρδισε Κούρδους αντάρτες στο έδαφος του ιρακινού Κουρδιστάν

Το Ιράν βομβάρδισε Κούρδους αντάρτες στο έδαφος του ιρακινού Κουρδιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράκ, Ιράν, Κουρδιστάν, Κούρδοι,

Οι ιρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν με πυροβολικό τις περιοχές Μπαλακαγιάτι και Σιντακάν της επαρχίας Ερμπίλ του ιρακινού Κουρδιστάν την Πέμπτη, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος στο Kurdistan 24.

Δεν αναφέρθηκαν θύματα μεταξύ αμάχων μετά τους βομβαρδισμούς.

Οι βομβαρδισμοί ακολούθησαν τις πρόσφατες απειλές κορυφαίων Ιρανών στρατιωτικών αξιωματούχων, οι οποίοι προειδοποίησαν ότι η Ισλαμική Δημοκρατία θα πλήξει θέσεις που φέρονται να ανήκουν στα κόμματα των Κούρδων του Ιράν.

Οι σφοδροί βομβαρδισμοί, που συνεχίστηκαν για μισή ώρα, στοχοποίησαν την επαρχία Μπαρμπίζιν και τον Μπιν Ρασκινιάν στην πόλη Σιντακάν, δήλωσε ο Ιχσάν Τσαλάμπι, επικεφαλής της πόλης, στο Kurdistan 24 την Πέμπτη.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες της περιοχής, αεροσκάφη επιτήρησης πετούσαν πάνω από την περιοχή κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών.

Ο βομβαρδισμός σκόρπισε τον τρόμο στους τοπικούς χωρικούς και αγρότες, με πολλές οικογένειες της περιοχής να τρέπονται σε φυγή από τον φόβο ότι θα στοχοποιηθούν.

Η Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν (KRG) αντιτίθεται σε τέτοιες επιθέσεις στο έδαφός της, αλλά προειδοποίησε επίσης ένοπλες ομάδες που πολεμούν την Τουρκία και το Ιράν να μην χρησιμοποιήσουν την περιοχή ως βάση για επιθέσεις εναντίον αυτών των χωρών.

Σχετικά άρθρα