Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι ρίχνουν χημικά αέρια στις σήραγγες που κρύβονται Κούρδοι αντάρτες

Οι Τούρκοι ρίχνουν χημικά αέρια στις σήραγγες που κρύβονται Κούρδοι αντάρτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τουρκία, Χημικά Όπλα,

Οι Κούρδοι καταγγέλλουν ότι ο τουρκικός στρατός χρησιμοποιεί χημικά όπλα και δηλητηριώδες αέρια από τις 8 Ιουνίου, όταν ξεκίνησε μια στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή Werxelê στο ιρακινό Κουρδιστάν, μεταδίδει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF.

Οι αντάρτες (PKK) στην περιοχή Avaşîn βιντεοσκόπησαν τη χρήση χημικών όπλων από τα τουρκικά στρατεύματα εναντίον των ανταρτών που αντιστέκονται στις σήραγγες μάχης Werxelê.

Ο καπνός των δηλητηριωδών αερίων που βγαίνουν από τις σήραγγες είναι σαφώς ορατός στα πλάνα των βίντεο, που δημοσιεύουμε κεντρική εικόνα.

Ο τουρκικός στρατός, ο οποίος δέχτηκε σοβαρά χτυπήματα τις πρώτες ημέρες των επιθέσεων στις σήραγγες μάχης Werxelê, δεν κατάφερε να πλησιάσει τις θέσεις όπου βρίσκονται οι δυνάμεις των ανταρτών για σχεδόν δύο μήνες.

Εκρηκτικά και χημικά αέρια που ρίχνονται στις σήραγγες με σχοινιά είναι μόνο μερικά παραδείγματα των εγκλημάτων πολέμου του τουρκικού στρατού σε αυτήν την περιοχή.

Κατά τη διάρκεια αυτής της δίμηνης περιόδου, χημικά αέρια χρησιμοποιήθηκαν περίπου 100 φορές στις σήραγγες μάχης Werxelê και εκατοντάδες εκρήξεις παρατηρήθηκαν σε αυτές τις σήραγγες.

Παρ ‘όλα αυτά, οι τουρκικές δυνάμεις δεν μπόρεσαν να σπάσουν την αντίσταση των ανταρτών του PKK.

Οι αντάρτες που κατέγραψαν τα γεγονότα στις σήραγγες μάχης λένε ότι ο τουρκικός στρατός έχει χρησιμοποιήσει κάθε είδους χημικά αέρια εναντίον αυτών των σηράγγων.

Σχετικά άρθρα