Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η οικογένεια του Καντάφι ζητά την τιμωρία των φονιάδων του

Η οικογένεια του Καντάφι ζητά την τιμωρία των φονιάδων του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λιβύη, Μουαμάρ Καντάφι,

Η υπουργός Δικαιοσύνης της υπηρεσιακής Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNU) της Λιβύης, Χαλιμά Ιμπραήμ, δήλωσε ότι οι ανακριτικές Αρχές έλαβαν μήνυση από την οικογένεια Καντάφι, ζητώντας από τον Γενικό Εισαγγελέα να αποκαλύψει τις συνθήκες θανάτου του πρώην ηγέτη της χώρας. Μουαμάρ Καντάφι και του γιου του.

Η εξέλιξη αυτή ακολούθησε την απελευθέρωση του γιου του Καντάφι, Σαάντι και την έναρξη ενός προγράμματος εθνικής συμφιλίωσης πριν από τις εκλογές, που έχουν προγραμματιστεί για το τέλος του έτους.

Μετά τη δολοφονία του Καντάφι κατά τη διάρκεια της εξέγερσης που υποστηρίχθηκε από το ΝΑΤΟ το 2011, ο Καντάφι, ο γιος του και ο υπουργός Άμυνας, Αμπού Μπακρ Γιουνίς θάφτηκαν σε έναν τάφο χωρίς σήμανση.

Ένας από τους συμμετέχοντες στην ταφή του, ο οπλαρχηγός Σαλάχ Μπαντί, δήλωσε πρόσφατα ότι είναι έτοιμος να αποκαλύψει την τοποθεσία του τάφου.

Η χήρα του Καντάφι, Σαφίγια Φαρκάς, έχει καλέσει με επιστολή της στα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση να τη συνδράμουν να ανακτήσει τα πτώματα του συζύγου και του γιου της, Μουατασίμ. Ζήτησε επίσης την τιμωρία των ενόχων.

Σχετικά άρθρα