Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία και Κατάρ την «προσπαθούν» με το αεροδρόμιο της Καμπούλ

Τουρκία και Κατάρ την «προσπαθούν» με το αεροδρόμιο της Καμπούλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροδρόμιο Καμπούλ, Αφγανιστάν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κατάρ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Τουρκία,

Η Τουρκία συνεργάζεται με το Κατάρ και τις ΗΠΑ για τη λειτουργία του αεροδρομίου της Καμπούλ και βρίσκεται σε συνομιλίες με τους Ταλιμπάν, όπως δήλωσε την Τρίτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι η ασφάλεια στο αεροδρόμιο αποτελεί το κύριο ζήτημα.

Ο Τσαβούσογλου είπε στον τηλεοπτικό σταθμό NTV ότι 19 Τούρκοι τεχνικοί βρίσκονται στην Καμπούλ, συζητώντας με το Κατάρ για το αεροδρόμιο.

Η Τουρκία είπε στους Ταλιμπάν ότι δεν θα συμμετάσχει στην αποστολή του αεροδρομίου αν οι μονάδες της δεν εμπλέκονται στην ασφάλεια.

Ο Τσαβούσογλου είπε ότι οι Ταλιμπάν μπορούν να διασφαλίσουν την ασφάλεια έξω από το αεροδρόμιο, αλλά θα χρειαστούν έναν πιο αξιόπιστο μηχανισμό μέσα.

Μια ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αποστολή εάν οι Ταλιμπάν επιμείνουν στο να μην υπάρχουν ξένες δυνάμεις στο Αφγανιστάν, σημείωσε ο Τσαβούσογλου.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι δήλωσε την Τρίτη ότι η χώρα του ελπίζει πως το αεροδρόμιο της Καμπούλ θα λειτουργήσει για τους επιβάτες τις επόμενες ημέρες, ωστόσο σημείωσε ότι δεν έχει ακόμη επιτευχθεί συμφωνία για τον τρόπο λειτουργίας του, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ο σεΐχης Μοχάμεντ, μιλώντας σε διάσκεψη μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, είπε ότι συζήτησε με Αμερικανούς αξιωματούχους τις πρόσφατες εκκενώσεις από το Αφγανιστάν.

Σχετικά άρθρα