Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σουηδία: Τέλος οι περιορισμοί για τον κορωνοϊό στο τέλος Σεπτεμβρίου

Σουηδία: Τέλος οι περιορισμοί για τον κορωνοϊό στο τέλος Σεπτεμβρίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Σουηδία,

Η Σουηδία θα προχωρήσει με την σχεδόν πλήρη χαλάρωση των περιορισμών για την COVID-19 στο τέλος αυτού του μήνα, καταργώντας τους περισσότερους περιορισμούς και τα όρια σε δημόσιους χώρους όπως εστιατόρια, θέατρα και στάδια, δήλωσε η κυβέρνηση την Τρίτη.

Με τους περισσότερους ενήλικες εμβολιασμένους, η Σουηδία σταδιακά χαλάρωσε ορισμένους περιορισμούς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ενώ έχει δει τις λοιμώξεις να αυξάνονται τις τελευταίες εβδομάδες εν μέσω της ταχείας εξάπλωσης της πιο μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα, οι θάνατοι από την ασθένεια παρέμειναν χαμηλοί.

Η Σουηδία χειρίστηκε με έναν δικό της τρόπο την πανδημία, αποφεύγοντας τους σκληρούς αποκλεισμούς και στηριζόμενη σε μεγάλο βαθμό σε εθελοντικές συστάσεις σχετικά με θέματα όπως η κοινωνική απόσταση και η τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Δεν έλειψαν πάντως οι επικριτές αυτής της πολιτικής.

Ωστόσο, δημόσιες συγκεντρώσεις όπως συναυλίες, αθλητικές εκδηλώσεις και χώροι όπως μπαρ και εστιατόρια λειτουργούσαν κάτω από αυστηρά όρια χωριτικότητας, τα οποία που τώρα θα καταργηθούν στις 29 Σεπτεμβρίου, μαζί με μια σύσταση για τηλεργασία.

«Το σημαντικό μήνυμα είναι ότι κάνουμε τώρα περαιτέρω βήματα στην επιστροφή στην κανονική καθημερινότητα», δήλωσε η υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων Λένα Χάλεγκρεν σε συνέντευξη Τύπου.

«Η άποψή μας ήταν ότι οι περιορισμοί πρέπει να αρθούν το συντομότερο δυνατό».

Η κυβέρνηση εξετάζει επίσης την πιθανή χρήση πιστοποιητικών εμβολιασμού για ορισμένες δραστηριότητες, αν και ελπίζει ότι δεν θα είναι απαραίτητο να επιβληθούν σε μια χώρα με μακρά ιστορία υψηλών ποσοστών εμβολιασμού.

Περίπου το 70% των Σουηδών ηλικίας 16 ετών και άνω έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Η Σουηδία έχει καταγράψει πάντως περισσότερους θανάτους από COVID-19 κατά κεφαλή από τους Σκανδιναβούς γείτονές της, οι οποίοι επέλεξαν αυστηρότερους περιορισμούς κατά τα αρχικά κύματα της πανδημίας, αλλά λιγότερο από πολλές μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες που προχώρησαν σε πολύ αυστηρότερα μέτρα.

Σχετικά άρθρα