Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Βούλγαροι συνέλαβαν Σύρους «πρόσφυγες» που κόμπαζαν ότι ήταν τζιχαντιστές και αποκεφαλιστές

Οι Βούλγαροι συνέλαβαν Σύρους «πρόσφυγες» που κόμπαζαν ότι ήταν τζιχαντιστές και αποκεφαλιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Βαλκάνια, Βουλγαρία, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Συρία, Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Αξιόπιστες πηγές ανέφεραν στο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) ότι οι βουλγαρικές υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβαν τέσσερις Σύρους, οι οποίοι ετοιμάζονταν να ζητήσουν άσυλο σε ευρωπαϊκές χώρες ερχόμενοι στη Βουλγαρία από την Τουρκία, σε έναν αυτοσχέδιο προσφυγικό καταυλισμό, γνωστό ως «το στρατόπεδο».

Σύμφωνα με τις πηγές, μια ομάδα έξι Σύρων από την περιοχή Σαράκεμπ στην ανατολική επαρχία της Ιντλίμπ κατάφερε να φτάσει στη Βουλγαρία από την Τουρκία με στόχο να ζητήσουν άσυλο σε ευρωπαϊκές χώρες.

Οι έξι κόμπαζαν στο «στρατόπεδο» στους άλλους πρόσφυγες για τις μάχες που έδωσαν στη Συρία, ειδικά τις ανατολικές συνοικίες της πόλης Χαλέπι και καυχιόντουσαν για τους αποκεφαλισμούς σιιτών κατά τη διάρκεια αυτών των μαχών.

Ωστόσο, δεν είχαν φωτογραφίες ή βίντεο που να αποδεικνύουν τις ιστορίες τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τέσσερις από αυτούς τους Σύρους πολέμησαν με την οργάνωση «Τζαμπχάτ Θοουβάρ Σαρακέμπ» και ένας είχε ενταχθεί στη «Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ» (πρώην «Αλ Νούσρα», συριακή «Αλ Κάιντα»).

Ο έκτος Σύρος είναι ένας πολίτης που δεν είχε ενταχθεί σε στρατιωτικούς σχηματισμούς, αλλά ο αδελφός του ήταν μέλος της οργάνωσης «Τζουντ αλ Σαμ».

Οι πηγές πρόσθεσαν ότι κάποιος άκουσε τους Σύρους να καυχιόνται και ενημέρωσε τις βουλγαρικές υπηρεσίες ασφαλείας, οι οποίες κατάφεραν να συλλάβουν τους τέσσερις.

Οι άλλοι δύο κατάφεραν να διαφύγουν από τη Βουλγαρία και επέστρεψαν στην Τουρκία.

Σχετικά άρθρα