Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λευκός Οίκος: Τουρκία, Κατάρ και Σ. Αραβία στήριξαν τους τζιχαντιστές

Λευκός Οίκος: Τουρκία, Κατάρ και Σ. Αραβία στήριξαν τους τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Τζιχαντιστές, Τζο Μπάιντεν, Τουρκία,

Αίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, που έδωσε στεγνά την Τουρκία, το Κατάρ και την Σαουδική Αραβία ότι στήριξαν τόσο τους τζιχαντιστές στην Συρία για να ρίξουν τον Άσαντ.

Μιλώντας στο Χάρβαρντ ο Τζο Μπάιντεν τόνισε “Τουρκία, Κατάρ και Σαουδική Αραβία έδωσαν εκατοντάδες εκατομμύρια και χιλιάδες όπλα στην Αλ Νούσρα (το επίσημο παρακλάδι της Αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο) στην Συρία”.

“Δεν είναι σωστό να κατηγορεί κανείς τις ΗΠΑ ότι καθυστέρησαν να πάρουν αποφάσεις για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους. Μας πήρε πάρα πολύ χρόνο για να πείσουμε τους συμμάχους μας στην Μέση Ανατολή ότι κινδυνεύουν από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους. Τουρκία, Κατάρ και Σαουδική Αραβία ήθελαν τον χρόνο τους για να πειστούν” είπε στους φοιτητές που παρακολουθούν μαθήματα στο John F. Kennedy Jr. Forum.

“Ήθελαν να ρίξουν τον Άσαντ και τελικά με την βοήθειά τους ξέσπασε πόλεμος Σουνιτών Σιιτών στην Συρία” συμπλήρωσε με νόημα.

Σχετικά άρθρα