Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν «φωτίζεται» από το «πνεύμα του Μαντζικέρτ» στις «τουρκικές νίκες» σε Λιβύη και Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ο Ερντογάν «φωτίζεται» από το «πνεύμα του Μαντζικέρτ» στις «τουρκικές νίκες» σε Λιβύη και Ναγκόρνο Καραμπάχ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

«Χθες, αφήσαμε πίσω μας έναν άλλο νικηφόρο μήνα Αύγουστο στην ιστορία μας. Το πνεύμα του Μαντζικέρτ φωτίζει την πορεία της πολιτείας μας σήμερα, όπως και χθες.

»Η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης είναι δική μας όπως και του Μαντζικέρτ», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν σε τελετή αποφοίτησης αξιωματικών-υπαξιωματικών, ενώ έκανε λόγο για «τουρκικές νίκες» στη Λιβύη και στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

«Όπως οι συριακές επιχειρήσεις είναι δικές μας, έτσι κι οι νίκες στη Λιβύη και το Καραμπάχ είναι δικές μας.

»Δεν κάνουμε διάκριση μεταξύ των νικών», είπε.

Η μάχη του Μαντζικέρτ μεταξύ της Ρωμαϊκής (Βυζαντινής) Αυτοκρατορίας και των Σελτζούκων έλαβε χώρα στις 26 Αυγούστου του 1071, κοντά στο Μαντζικέρτ (σημερινό Μαλαζγκίρτ στην Τουρκία).

Ο αυτοκράτορας Ρωμανός Δ’ Διογένης ηττήθηκε, αιχμαλωτίστηκε και απελευθερώθηκε μετά την καταβολή λύτρων, ενώ η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία υποχρεώθηκε στην καταβολή ετήσιου φόρου και την παραχώρηση μερικών φρουρίων στους Σελτζούκους.

Αυτή η πανωλεθρία των ρωμαϊκών στρατευμάτων και, κυρίως, η εσωτερική πολιτική παράλυση που ακολούθησε, επέτρεψε τη μόνιμη εγκατάσταση των Σελτζούκων στη Μικρά Ασία.

Για τουρκικό μαχητικό: «Πάντα προς τα εμπρός για την ανεξαρτησία και το μέλλον μας»

Η εταιρεία Μπαϊκάρ, που κατασκεύασε το μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος «Ακιντζί», δηλαδή Επιδρομέας, δημοσιοποίησε ένα βίντεο με το μήνυμα και τη φωνή του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, το οποίο προστέθηκε στο λογισμικό του τουρκικού μαχητικού.

Το μήνυμα του Τούρκου προέδρου με τον τίτλο «Πάντα προς τα εμπρός για την ανεξαρτησία και για το μέλλον μας», αναφέρει επίσης:

«Η Τουρκία είναι μια χώρα με εμπειρία κράτους άνω των 2.200 ετών (σ.σ. υπήρχε Τουρκία το 200 π.Χ.; Έχουν αποτρελαθεί).

»Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε κάθε περίοδο της ιστορίας είχαμε δημιουργήσει την ισχυρότερη, πιο προηγμένη, πιο αποτελεσματική πολιτική, στρατιωτική, οικονομική και κοινωνική υποδομή.

»Στόχος μας είναι να φέρουμε τη χώρα μας σε ένα επίπεδο αντάξιο αυτής της ιστορικής κληρονομιάς.

»Επικεντρωθήκαμε στον στόχο μιας Τουρκίας που εμπνέει εμπιστοσύνη στους φίλους της και φόβο τους εχθρούς της, στη στεριά, στη θάλασσα, στον αέρα και ελπίζουμε σύντομα και στο διάστημα».

Σχετικά άρθρα