Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πούτιν: Η παρουσία των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν ήταν μια τραγωδία

Πούτιν: Η παρουσία των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν ήταν μια τραγωδία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αφγανιστάν, Βλάντιμιρ Πούτιν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Ρωσία, Ταλιμπάν, Τζιχαντιστές,

Τα 20 χρόνια πολέμου και αμερικανικής παρουσίας στο Αφγανιστάν αποτέλεσαν «τραγωδία» για τη χώρα αυτή, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν την επομένη της αποχώρησης των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Επί 20 χρόνια οι Αμερικανοί στρατιώτες ήταν παρόντες στο έδαφος αυτό, 20 χρόνια που επιχειρούσαν να “εκπολιτίσουν” τους ανθρώπους που ζουν εκεί, να φυτέψουν εκεί τις δικές τους προδιαγραφές και το δικό τους τρόπο ζωής» σχολίασε ο Πούτιν στη διάρκεια συνάντησής του με νέους που αναμεταδόθηκε από την τηλεόραση.

«Το αποτέλεσμα είναι μια τραγωδία, απώλειες γι’ αυτούς που έκαναν αυτό, τις Ηνωμένες Πολιτείες, και ακόμη περισσότερο για τους ανθρώπους που ζουν στο έδαφος του Αφγανιστάν» πρόσθεσε στη διάρκεια επίσκεψής του στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Όσο για το μέλλον της χώρας μετά την αποχώρηση των Αμερικανών και των συμμάχων τους, ο Βλαντίμιρ Πούτιν θεωρεί πως είναι «αδύνατο να επιβληθεί οτιδήποτε από το εξωτερικό».

«Η κατάσταση πρέπει να ωριμάσει και, αν θέλουμε να ωριμάσει πιο γρήγορα και καλύτερα, θα πρέπει να βοηθήσουμε τους ανθρώπους» είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Οι ρωσικές Αρχές υιοθέτησαν μια αρκετά συμφιλιωτική στάση έναντι των Ταλιμπάν, αναγνωρίζοντας τη νίκη τους και καλώντας τους παράλληλα να διεξαγάγουν έναν «εθνικό διάλογο» για να σχηματίσουν μια αντιπροσωπευτική κυβέρνηση.

Η Μόσχα εξακολουθεί πάντως να θεωρεί τους Ταλιμπάν «τρομοκρατική» οργάνωση, παρόλο που η Ρωσία συνομιλεί εδώ και χρόνια μαζί τους, και δεν έχει την πρόθεση να αναγνωρίσει την εξουσία τους στο Αφγανιστάν παρά μόνο αν δώσουν επαρκείς εγγυήσεις.

<--OPaP--> <--OPaP-->

Σχετικά άρθρα