Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιογενής πυρετός -δεν είναι Covid-19- σκοτώνει παιδιά στην Ινδία

Ιογενής πυρετός -δεν είναι Covid-19- σκοτώνει παιδιά στην Ινδία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δάγκειος Πυρετός, Ινδία ή Μπάρατ,

Μυστήριο με ιογενή πυρετό στην Ινδία. Σπέρνει τον θάνατο σε παιδιά: «Οι ασθενείς, ειδικά τα παιδιά, στα νοσοκομεία πεθαίνουν πολύ γρήγορα», αναφέρουν οι αξιωματούχοι Υγείας.

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι, κυρίως παιδιά, έχουν πεθάνει από τον πυρετό και αρκετές εκατοντάδες έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο σε έξι περιοχές στο ανατολικό τμήμα της πολιτείας Ουτάρ Πραντές.

Κανένας από τους νεκρούς δεν βρέθηκε θετικός στον Covid-19.

Για περισσότερο από μια εβδομάδα τώρα, τα παιδιά σε περιοχές της βόρειας Ινδικής πολιτείας Ουτάρ Πραντές ξυπνούν με υψηλό πυρετό και ιδρώτα.

Πολλά από αυτά παραπονέθηκαν για πόνους στις αρθρώσεις, πονοκεφάλους, αφυδάτωση και ναυτία.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ανέφεραν εξανθήματα που εξαπλώθηκαν στα πόδια και τα χέρια.

Σε μια εποχή που η Ινδία φαίνεται να αναρρώνει σιγά – σιγά από ένα θανατηφόρο δεύτερο επιδημικό κύμα του κορωνοϊού, οι θάνατοι στο Ουτάρ Πραντές προκάλεσαν μεγάλο πανικό εξαιτίας ενός «μυστηριώδη πυρετού» που σαρώνει την ύπαιθρο της πολυπληθέστερης πολιτείας της χώρας.

Οι γιατροί σε μερικές από τις πληγείσες περιοχές -Agra, Mathura, Mainpuri, Etah, Kasganj και Firozabad- πιστεύουν ότι η κύρια αιτία θανάτων θα μπορούσε να είναι ο δάγκειος πυρετός, μια ιογενής λοίμωξη από κουνούπια.

«Οι ασθενείς, ειδικά τα παιδιά, στα νοσοκομεία πεθαίνουν πολύ γρήγορα», λέει η Δρ Neeta Kulshrestha, ανώτερη αξιωματούχος Υγείας της περιοχής Firozabad, όπου 40 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 32 παιδιών, πέθαναν την περασμένη εβδομάδα.

Σχετικά άρθρα