Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν στο Παρίσι και σε 200 γαλλικές πόλεις κατά των περιοριστικών μέτρων

Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν στο Παρίσι και σε 200 γαλλικές πόλεις κατά των περιοριστικών μέτρων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Γαλλία, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Παρίσι,

Δεκάδες χιλιάδες ακτιβιστές βγήκαν στους δρόμους του Παρισιού και άλλων γαλλικών πόλεων το Σάββατο, για έβδομο Σαββατοκύριακο, για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα περιοριστικά μέτρα της γαλλικής κυβέρνησης.

Πολλές πορείες πλημμύρισαν στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας νωρίς το απόγευμα, με βασικά συνθήματα «ελευθερία» και «αντίσταση», σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).

«Δεν είμαι κατά του εμβολίου αλλά κατά του υγειονομικού πάσου», δήλωσε ο David Vidal Ponsard, μέλος του Mouvement des Patriotes.

Μια άλλη πορεία αποτελούμενη κυρίως από το «Gilets Jaunes» ξεκίνησε από την Place de la Bourse, κατά της «προπαγάνδας» των ΜΜΕ και της κυβέρνησης για το εμβόλιο Covid και της κάρτας υγείας – υγειονομικού πάσου ελεύθερης μετακίνησης.

Από τον Ιούλιο, εκατοντάδες χιλιάδες άτομα πραγματοποιούν πορείες κάθε Σάββατο κατά των περιοριστικών μέτρων που επιβάλλονται σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού (Covid-19). Μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί σημαντικά επεισόδια.

Ο κύριος στόχος των διαδηλωτών είναι μια κάρτα υγείας (υγειονομικό πάσο) που απαιτείται για την είσοδο σε εστιατόρια, μπαρ, δημόσιες συγκοινωνίες μεγάλων αποστάσεων και νοσοκομεία.

Από τις 16 Αυγούστου, το υγειονομικό πάσο απαιτείται επίσης σε πολλά εμπορικά κέντρα.

Από τη Δευτέρα, οι άνθρωποι που απασχολούνται σε χώρους όπου απαιτείται το υγειονομικό πάσο από τους πελάτες θα πρέπει επίσης να το έχουν αλλιώς διακινδυνεύουν να ανασταλούν οι συμβάσεις εργασίας τους.

Η απαίτηση υγειονομικού πάσου θα μπορούσε να επεκταθεί πέρα ​​από τις 15 Νοεμβρίου «εάν η Covid δεν εξαφανιστεί από τη ζωή μας», προειδοποίησε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

Εκτός από το Παρίσι, πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις σε περισσότερες από 200 πόλεις, από τη Ρεν μέχρι την Τουλούζη, συμπεριλαμβανομένων της Λυών, της Λιλ, της Βαλάνς και του Περπινιάν.

Τα τελευταία στοιχεία του γαλλικού υπουργείου Υγείας δείχνουν ότι πάνω από 48 εκατομμύρια Γάλλοι -το 71% του πληθυσμού- έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση, ενώ 42,7 εκατομμύρια έχουν λάβει και τις δύο δόσεις.

Σχετικά άρθρα