Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Την Παρασκευή μετατέθηκε η συνάντηση Μπένετ-Μπάιντεν λόγω των επιθέσεων στην Καμπούλ

Την Παρασκευή μετατέθηκε η συνάντηση Μπένετ-Μπάιντεν λόγω των επιθέσεων στην Καμπούλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμπραχίμ Ραϊσί, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Ισραήλ, Μάικλ Μπένετ, Τζο Μπάιντεν,

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ ανέβαλαν την προγραμματισμένη συνάντησή τους την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο, καθώς ο Μπάιντεν εστίασε την προσοχή του στην αντιμετώπιση των συνεπειών των θανατηφόρων εκρήξεων κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, με στόχο αμερικανικά στρατεύματα και Αφγανούς που προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους μετά την κατάληψη των Ταλιμπάν.

Ο Μπάιντεν και ο Μπένετ θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους πρόσωπο με πρόσωπο συνομιλία, από τότε που ο Μπένετ έγινε πρωθυπουργός του Ισραήλ τον Ιούνιο, την Παρασκευή.

Πριν φτάσει στην Ουάσιγκτον, ο Μπένετ κατέστησε σαφές ότι η κορυφαία προτεραιότητα της επίσκεψης ήταν να πείσει τον Μπάιντεν να μην επιστρέψει στην πυρηνική συμφωνία του Ιράν, υποστηρίζοντας ότι η Τεχεράνη έχει ήδη προχωρήσει στον εμπλουτισμό ουρανίου και ότι η ελάφρυνση των κυρώσεων θα δώσει στο Ιράν περισσότερους πόρους για να υποστηρίξει τους εχθρούς του Ισραήλ. στην περιοχή.

Ο Ισραηλινός ηγέτης συναντήθηκε χωριστά την Τετάρτη με τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και τον υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν για να συζητήσουν το Ιράν και άλλα θέματα. Η επίσκεψη του Μπένετ είναι η πρώτη του στις ΗΠΑ ως πρωθυπουργός.

Η επίσκεψη του Μπένετ στην Ουάσιγκτον έρχεται εβδομάδες μετά την ορκωμοσία του Εμπραχίμ Ραΐσι ως νέου προέδρου του Ιράν.

Ο 60χρονος Ραΐσι, ένας συντηρητικός θρησκευτικός ηγέτης με στενούς δεσμούς με τον ανώτατο ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, πρότεινε ότι θα συνεργαστεί με τις ΗΠΑ, αλλά έχει επίσης μια σκληρή στάση, αποκλείοντας τις διαπραγματεύσεις με στόχο τον περιορισμό της ιρανικής πυραυλικής ανάπτυξης και την υποστήριξη των περιφερειακών πολιτοφυλακές – κάτι που η κυβέρνηση Μπάιντεν θέλει να αντιμετωπίσει με μια νέα συμφωνία.

Σχετικά άρθρα