Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λιβύη: Τι απάντησε ο Ντμπεϊμπά στην προειδοποίηση της Βουλής για άρση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του

Λιβύη: Τι απάντησε ο Ντμπεϊμπά στην προειδοποίηση της Βουλής για άρση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, Λιβύη,

Ο μεταβατικός πρωθυπουργός της προσωρινής κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, απάντησε στην προειδοποίηση της λιβυκής Βουλής, ότι θα αποσύρει την εμπιστοσύνη της από την κυβέρνησή του, ότι θα είναι εκτός Λιβύης την ημέρα που όρισε η Βουλή των Αντιπροσώπων για να πραγματοποιήσει τις ακροάσεις της κυβέρνησης, λέγοντας: «Έχω ένα πρόγραμμα εκτός Λιβύης».

«Σέβομαι τη Βουλή των Αντιπροσώπων και την πρόσκλησή της και είμαι έτοιμος να πηγαίνω σε αυτήν κάθε μέρα και να εφαρμόζω αυτό που συμφωνούν τα μέλη της», πρόσθεσε ο Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά την Τετάρτη.

Την Τετάρτη, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ακίλα Σάλεχ, δήλωσε ότι το σώμα «θα αποσύρει την εμπιστοσύνη» από την κυβέρνηση εάν παραλείψει να προσέλθει σε ακρόαση.

Προσθέτοντας ότι εάν συμβεί αυτή η ενέργεια, θα αποκαλυφθεί ότι η κυβέρνηση «δεν σέβεται τη Βουλή των Αντιπροσώπων και πιστεύει ότι βρίσκεται πάνω από αυτήν».

Ο εκπρόσωπος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αμπντουλάχ Μπλέχιγκ ανακοίνωσε την Κυριακή την πρόσκληση της κυβέρνησης στο Τομπρούκ για ακρόαση στις 30 Αυγούστου.

Ο Ντμπεϊμπά τόνισε την προθυμία του να συνεργαστεί, αλλά εξέφρασε την έκπληξή του για το ότι «η κυβέρνηση θα λογοδοτήσει προτού υποβληθεί ο γενικός προϋπολογισμός».

Ο Ντμπεϊμπά συναντήθηκε με μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων την Τετάρτη και είπε ότι «συμφωνήθηκε να πραγματοποιούνται περιοδικά συναντήσεις για να συζητηθούν τυχόν πολιτικές ή διοικητικές εξελίξεις», σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

Σχετικά άρθρα