Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μακρόν επισκέπτεται την Κυριακή το ιρακινό Κουρδιστάν

Ο Μακρόν επισκέπτεται την Κυριακή το ιρακινό Κουρδιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μασούντ Μπαρζανί,

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ερμπίλ (Άρβηλα), την πρωτεύουσα της περιοχής του Κουρδιστάν, την Κυριακή, όπου θα συναντηθεί με τους ανώτερους ηγέτες της αυτόνομης περιοχής.

Η Προεδρία της Περιφέρειας του Κουρδιστάν αναμένεται να υποδεχθεί τον Γάλλο πρόεδρο στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ερμπίλ την Κυριακή.

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα έχει συνάντηση με τον Κούρδο ηγέτη και Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (KDP), Μασούντ Μπαρζανί.

Ο Μακρόν πρόκειται να επισκεφθεί τη Βαγδάτη για να συμμετάσχει σε μια περιφερειακή σύνοδο κορυφής στην πρωτεύουσα του Ιράκ το Σάββατο 28 Αυγούστου, με τους ηγέτες πολλών περιφερειακών χωρών να είναι καλεσμένοι στην εκδήλωση.

Μετά τις συναντήσεις του με τους κορυφαίους Κούρδους ηγέτες, ο Γάλλος πρόεδρος θα κατευθυνθεί στη Μοσούλη όπου θα επαναλάβει την υποστήριξη της χώρας του στους Χριστιανούς πριν επισκεφθεί το τζαμί Αλ Νούρι στην πόλη.

Εκτός από τον Μακρόν, ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα ο Β΄, και ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ-Φατάχ αλ-Σίσι φέρονται επίσης να είναι παρόντες στη σύνοδο κορυφής στη Βαγδάτη, ενώ ο Ιρακινός πρωθυπουργός Μουσταφά αλ Καντίμι προσκάλεσε επίσης τους ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν, Τουρκίας, ΗΑΕ, Κατάρ και Κουβέιτ, αλλά αυτές οι χώρες δεν έχουν απαντήσει στην πρόσκληση μέχρι στιγμής.

Σχετικά άρθρα