Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βομβιστική επίθεση στα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιράκ στη Νατζάφ

Βομβιστική επίθεση στα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιράκ στη Νατζάφ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βομβιστική Επίθεση, Εκλογές, Επίθεση Μολότοφ, Ιράκ, Κομμουνιστικό Κόμμα Ιράκ, Μεγάλος Αγιατολάχ Αλί Αλ Σιστάνι, Μουκτάντα Αλ Σαντρ, Σαντριστές,

Βομβιστική επίθεση πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί την Κυριακή με στόχο τα κεντρικά γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιράκ στην πόλη Νατζάφ.

Το περιστατικό φέρεται να συνέβη περίπου στις 12.30 το πρωί της Κυριακής, αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος, σημειώνοντας ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε με βόμβα μολότοφ.

Το ιρακινό κόμμα κατηγόρησε την ιρακινή κυβέρνηση για την «αμέλεια» της στην προστασία πολιτών, καθώς και κομμάτων, από άγνωστες ένοπλες ομάδες, καθώς τέτοια περιστατικά είναι κοινά στο Ιράκ εναντίον πολιτικών κομμάτων και πολιτικών ακτιβιστών.

Καμία ομάδα ή τρομοκρατική οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση της Κυριακής.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα ήταν το πρώτο που αποχώρησε από τις ιρακινές κοινοβουλευτικές εκλογές και υποστήριξε ότι η κατάσταση στο Ιράκ δεν ήταν κατάλληλη για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, παρόλο που οι εκλογές έχουν ήδη αναβληθεί μία φορά τον Ιούνιο.

«Η ατμόσφαιρα δεν είναι κατάλληλη για τη διεξαγωγή των εκλογών και υπάρχουν πολλές αμηχανίες στην πολιτική διαδικασία», δήλωσε ο Ραέντ Φαχμί, γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Ιρακινού Κομμουνιστικού Κόμματος, σε συνέντευξη Τύπου στη βόρεια πόλη Κιρκούκ.

Αρκετά άλλα κόμματα, ανάμεσά τους και ο ισχυρός σιίτης θρησκευτικός ηγέτης Μουκτάντα Αλ Σαντρ, έχουν ήδη ανακοινώσει την αποχώρησή τους από τις βουλευτικές εκλογές.

Ωστόσο, ο Σαντρ έθεσε πρόσφατα μερικούς όρους για να αλλάξει την απόφασή του να μποϊκοτάρει την ψηφοφορία.

Ο πρώτος όρος ήταν να αναβληθούν οι εκλογές, έτσι ώστε το κίνημα των Σανδριστών να έχει αρκετό χρόνο για να προετοιμαστεί για τον εκλογικό αγώνα και να διασφαλίσει τη δικαιοσύνη με τα υπόλοιπα ανταγωνιστικά μπλοκ, και η δεύτερη προϋπόθεση ήταν να ζητήσει μια «φετφά» (απόφαση που βασίζεται ο ισλαμικός νόμος της Σαρία), από τον Αλί αλ-Σιστανί, τον κορυφαίο σιίτη θρησκευτικό ηγέτη στο Ιράκ, για να καταδικάσει «τις ανεξέλεγκτες ένοπλες ομάδες στο Ιράκ, που απειλούν την ασφάλεια των εκλογών».

Σχετικά άρθρα