Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκπρόσωπος LNA: Οι τζιχαντιστές στη Δυτ. Λιβύη και στην Τυνησία συνδέονται

Εκπρόσωπος LNA: Οι τζιχαντιστές στη Δυτ. Λιβύη και στην Τυνησία συνδέονται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Λιβύη, Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), Τζιχαντιστές, Τυνησία,

Τη Δευτέρα, ο Εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), υποστράτηγος Άχμεντ αλ Μισμάρι, αναφέρθηκε σε τρομοκρατική επίθεση που είχε ως στόχο ένα σημείο ελέγχου ασφαλείας που ανήκει στην 128η Ταξιαρχία Πεζικού στην πόλη Ζιλά.

«Ο δράστης της επίθεσης ήταν ένας τρομοκράτης αφρικανικής εθνικότητας που πυροδότησε ένα αυτοκίνητο -βόμβα χωρίς να προκαλέσει θύματα», είπε.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου πρόσθεσε ότι, ο τρομοκράτης τραυματίστηκε σοβαρά και πέθανε λίγο μετά την επίθεση.

Ισχυρίστηκε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ θρησκευτικών εξτρεμιστών με έδρα τη δυτική Λιβύη και εκείνων στην Τυνησία, με τους τελευταίους να εκπαιδεύονται εντός της λιβυκής επικράτειας.

Ο Αλ Μισμάρι δήλωσε επίσης ότι «ορισμένες περιφερειακές χώρες» μετέφεραν σχεδόν 380 τρομοκράτες μαχητές στη Λιβύη, συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2019, μέσω του λιμανιού Ζουάρα.

Κατηγόρησε την Μουσουλμανική Αδελφότητα με έδρα την Τυνησία ότι ελέγχει τη στρατιωτική βάση Ραμάντα, 30 χιλιόμετρα από το συνοριακό πέρασμα Ντέιμπα-Βάζεν, με την Αλγερία.

Είπε επίσης ότι οι Λίβυοι τρομοκράτες χρησιμοποιούνται για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις τόσο στη Λιβύη όσο και στην Τυνησία.

Σε δήλωσή του, ο LNA ανακοίνωσε προηγουμένως τη σύλληψη του μέλους του Ισλαμικού Κράτους, Αδάμ Ιμπραήμ Αχμέντ, υπηκόου του Σουδάν στην περιοχή Κατρούν, στη νοτιοδυτική Λιβύη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αχμέντ τελούσε υπό τις εντολές ενός «τρομοκράτη» εντός της Λιβυκής επικράτειας, ενώ άλλα μέλη του Ισλαμικού Κράτους κατάφεραν να διαφύγουν προς τα σύνορα του Τσαντ.

Διαβάστε επίσης: 100 Τυνήσιοι τζιχαντιστές στην τουρκική βάση Αλ Ουατίγια στη Λιβύη – Στόχος τους να δολοφονήσουν τον πρόεδρο Σαγιέντ;

Σχετικά άρθρα