Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παλαιστίνιοι πανηγυρίζουν τη νίκη των Ταλιμπάν και λένε ότι τώρα είναι η σειρά του Ισραήλ

Παλαιστίνιοι πανηγυρίζουν τη νίκη των Ταλιμπάν και λένε ότι τώρα είναι η σειρά του Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αφγανιστάν, Ισλαμιστές, Ισμαήλ Χανίγιε, Ισραήλ, Οργάνωση Απελευθέρωσης Παλαιστίνης PLO, Παλαιστίνη, Παλαιστινιακή Αρχή, Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ, Παλαιστίνιοι, Ταλιμπάν, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Πανηγυρίζουν οι Παλαιστίνιοι με τη μέχρι στιγμής επικράτηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Και όχι μόνο η Χαμάς αλλά και η Παλαιστινιακή Αρχή, η οποία υποτίθεται εκπροσωπεί τις κοσμικές δυνάμεις των Παλαιστινίων.

Ο ηγέτης της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον μουλά Μπαραντάρ των Ταλιμπάν και τον συνεχάρη «για την ήττα της αμερικανικής κατοχής» στο Αφγανιστάν.

«Η κατάρρευση της αμερικανικής κατοχής στο Αφγανιστάν είναι προαναγγελία για τον θάνατο της ισραηλινής κατοχής στη γη της Παλαιστίνης», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσφατα, η Χαμάς δημοσίευσε φωτογραφίες από μια συνάντηση μεταξύ του ηγέτη της, Ισμαήλ Χανίγιε, και μιας αντιπροσωπείας των Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο των Ταλιμπάν στη Ντόχα του Κατάρ, όπου ο Χανίγιε είχε την έδρα του τα τελευταία δύο χρόνια.

Σε ανάρτησή του στο Twitter το βράδυ της Κυριακής, ο Μούσα Άμπου Μαρζούκ, μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, έγραψε:

«Σήμερα οι Ταλιμπάν είναι νικητές αφού κατηγορούνταν για οπισθοδρομικότητα και τρομοκρατία.

»Τώρα, οι Ταλιμπάν είναι πιο έξυπνοι και πιο ρεαλιστές.

»Αντιμετώπισαν την Αμερική και τους πράκτορές της, αρνούμενη μισές λύσεις μαζί τους.

»Οι Ταλιμπάν δεν εξαπατήθηκαν από τα συνθήματα της δημοκρατίας και των εκλογών και τις ψεύτικες υποσχέσεις.

»Αυτό είναι ένα μάθημα για όλους τους καταπιεσμένους ανθρώπους».

Η Παλαιστινιακή Αρχή, σε ανακοίνωσή της για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Το Ισραήλ πρέπει να εμπεδώσει το μάθημα – η εξωτερική προστασία δεν φέρνει ασφάλεια και ειρήνη σε καμία χώρα.

»Η ισραηλινή κατοχή της παλαιστινιακής γης δεν θα διαρκέσει και θα τελειώσει».

Τη νίκη των Ταλιμπάν χαιρέτησε και η οργάνωση Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ, που συνυπάρχει με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας:

Ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ συνεχάρη τον αφγανικό λαό για την «απελευθέρωση από την κατοχή των ΗΠΑ και της Δύσης: Προσευχόμαστε στον Θεό να δώσει στον αφγανικό λαό ασφάλεια, υπερηφάνεια και ειρήνη και να τους ενώσει μέχρι να απελευθερώσουμε την Παλαιστίνη», αναφέρει.

Ωστόσο, υπάρχουν και διαφορετικές φωνές.

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της PLO, Άχμεντ Ματζνταλάνι, χλεύασε εκείνους που γιορτάζουν τη «νίκη» των Ταλιμπάν.

Ο Ματζνταλάνι είπε ότι όλοι όσοι χαίρονται για τη «νίκη της αντίστασης στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό» πρέπει να τους υπενθυμίσουμε ότι οι Ταλιμπάν εισήλθαν στην Καμπούλ χωρίς να αντιμετωπίσουν αντίσταση από τον αφγανικό στρατό σύμφωνα με τη συμφωνία της Ντόχα που υπογράφηκε με τους Ταλιμπάν πέρυσι σχετικά με την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν.

Ο Ματζνταλάνι κατήγγειλε τους Ταλιμπάν ως «σκοτεινή και βάναυση δύναμη που παρήγαγε το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα και κάθε μορφή εξτρεμισμού και τρομοκρατίας».

Τόνισε ότι οι Άραβες και οι Μουσουλμάνοι ήταν οι πρώτοι που πλήρωσαν το τίμημα για αυτόν τον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία.

Σχετικά άρθρα