Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνεδριάζει το ΝΑΤΟ για την κατάσταση στο Αφγανιστάν

Συνεδριάζει το ΝΑΤΟ για την κατάσταση στο Αφγανιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αφγανιστάν, Γενς Στόλτενμπεργκ, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου),

Οι πρεσβευτές των χωρών του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιήσουν σήμερα Τρίτη έκτακτη συνεδρίαση για να συζητήσουν την κατάσταση στο Αφγανιστάν, όπου οι χώρες της Δύσης προσπαθούν να επιταχύνουν τις επιχειρήσεις απομάκρυνσης των πολιτών τους, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Συμμαχίας.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ θα δώσει στη συνέχεια συνέντευξη Τύπου, στις 15.00 ώρα Βρυξελλών (16.00 ώρα Ελλάδος), στην πρώτη του εμφάνιση στα μέσα ενημέρωσης από τον Ιούνιο.

Ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε την Κυριακή ότι το ΝΑΤΟ συμβάλλει στην εγγύηση της ασφάλειας του αεροδρομίου της Καμπούλ «για να διευκολύνει και να συντονίσει την απομάκρυνση» των δυτικών πολιτών απέναντι στην προέλαση των Ταλιμπάν.

Η ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν σημειώνεται καθώς οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ξεκίνησαν στις αρχές Μαΐου την απόσυρση των 9.500 στρατιωτών τους.

Ο Άρμιν Λάσετ, ηγέτης του γερμανικού συντηρητικού κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ και υποψήφιος για την καγκελαρία, χαρακτήρισε τη Δευτέρα την αποχώρηση των δυτικών στρατευμάτων ως «τη μεγαλύτερη πανωλεθρία του ΝΑΤΟ από της ιδρύσεώς του» το 1949.

Σχετικά άρθρα