ΤζιχαντιστέςΚορωνοϊός - Κορονοϊός
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας-Ελβετίας – Οι Κούρδοι της Συρίας άνοιξαν διπλωματική αντιπροσωπεία στη Γενεύη

Διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας-Ελβετίας – Οι Κούρδοι της Συρίας άνοιξαν διπλωματική αντιπροσωπεία στη Γενεύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελβετία, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ομοσπονδιακή Δημοκρατική Επικράτεια της Βόρειας Συρίας, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τουρκία,

Ο επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Ελβετίας στην Τουρκία κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να παραλάβει νότα διαμαρτυρίας για το άνοιγμα γραφείου διπλωματικής αντιπροσωπείας της Αυτόνομης Διοίκησης της Ροζάβα (σ.σ. υπό κουρδική διοίκηση βόρεια και ανατολική Συρία) στη Γενεύη, αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Συγκεκριμένα το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει:

«Υπενθυμίζονται ότι έγιναν προσπάθειες ενώπιον των ελβετικών Αρχών σχετικά με αυτό, τονίστηκε ότι οι προσπάθειες αυτής της αιματηρής τρομοκρατικής οργάνωσης και των συνδεδεμένων με αυτήν ομάδων να αποκτήσουν νομιμότητα και προπαγάνδα με ονόματα όπως ενώσεις ή μη κυβερνητικές οργανώσεις δεν πρέπει επιτρέπεται με οποιονδήποτε τρόπο και η τρομοκρατική προπαγάνδα πρέπει να σταματήσει αμέσως.

»Υπενθυμίζουμε σε εκείνους που αγκαλιάζουν τρομοκρατικές οργανώσεις επειδή δεν τους στοχεύουν, ότι αυτή η ασθένεια μπορεί κάποια μέρα να τους πλήξει και αυτούς.

»Η χώρα μας θα συνεχίσει αποφασιστικά τον αγώνα της ενάντια στο PKK, το οποίο επίσης αναγνωρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την ΕΕ, και στις συνδεδεμένες ομάδες της παντού».

Η Αυτόνομη Διοίκηση της Ροζάβα άνοιξε ένα γραφείο διπλωματικής αντιπροσωπείας στη Γενεύη της Ελβετίας, όπου έχουν την έδρα τους πολλά διεθνή ιδρύματα και οργανισμοί.

Σχετικά άρθρα