Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα εκδοχή από στέλεχος του ΠΟΥ για τον πρώτο ασθενή που κόλλησε Covid στη Βουχάν

Νέα εκδοχή από στέλεχος του ΠΟΥ για τον πρώτο ασθενή που κόλλησε Covid στη Βουχάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνα, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας,

Μια νέα εκδοχή – διαφορετική από την επίσημη του ΠΟΥ – για το ποιος ήταν ο ασθενής μηδέν, ο πρώτος δηλαδή στον κόσμο που νόσησε με την Covid-19 στη Βουχάν της Κίνας, παρουσίασε ο Πίτερ Έμπαρεκ, αξιωματούχος του Οργανισμού, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Ο κ. Έμπαρεκ, χωρίς να διευκρινίσει αν αυτό αποτελεί μια επίσημη θέση του ΠΟΥ ή μια δική του τοποθέτηση, δέχτηκε ότι μπορεί εργαζόμενος σε εργαστήριο στη Βουχάν να μολύνθηκε λαμβάνοντας δείγματα από νυχτερίδες για έρευνα.

Τις δηλώσεις αυτές τις έκανε ο κ. Έμπαρεκ σε τηλεοπτικό σταθμό της Δανίας.

Χαρακτηριστικά είπε: «Είναι μια πιθανότητα να μολύνθηκε ένας εργαζόμενος, παίρνοντας δείγματα από νυχτερίδες για έρευνα».

Πρόσθεσε πάντως ότι δεν υπάρχει απόδειξη γι αυτό.

Είπε ακόμη ότι περίπου 1.000 άνθρωποι στη Βουχάν είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό νωρίς το Δεκέμβριο του 2019.

Υπενθυμίζεται ότι η επίσημη θέση του ΠΟΥ είναι πολύ διαφορετική.

Τι είχε πει ο ΠΟΥ

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο ΠΟΥ, μετά από έρευνα στη Βουχάν, είχε υποστηρίξει ότι ο κορωνοϊός δεν προήλθε από εργαστήριο αλλά μεταδόθηκε από ένα ζώο σε άλλο.

Ο ίδιος ο κ.Έμπαρεκ είχε πει το Φεβρουάριο, ότι η πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι ο ιός πέρασε από το αρχικό ζώο ξενιστή του σε ένα ενδιάμεσο ζώο που έρχεται σε στενή επαφή με τον άνθρωπο, πριν μεταδοθεί στους ανθρώπους.

Τα ενδιάμεσα ζώα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν κατεψυγμένα ή διατηρημένα με απλή ψύξη ζωικά προϊόντα που πωλούνται σε αγορές στη Βουχάν, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εισάγονται από το εξωτερικό, είπε, περιγράφοντας τη δεύτερη θεωρία του.

Ο Δρ Λιανγκ Ουανιάν, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας της Βουχάν, είχε συμφωνήσει πως δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο κορωνοϊός ήταν παρών σε οποιαδήποτε εγκατάσταση στην Κίνα πριν εμφανιστεί στον άνθρωπο.

Εάν ο ιός δεν ήταν παρών σε εργαστήριο πριν από το ξέσπασμα τότε δεν θα μπορούσε να ξεφύγει, είπε.

Σχετικά άρθρα