Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αμερικανός πρέσβης στη Λιβύη συναντήθηκε με τον Χαφτάρ στο Κάιρο

Ο Αμερικανός πρέσβης στη Λιβύη συναντήθηκε με τον Χαφτάρ στο Κάιρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανική Πρεσβεία, Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λιβύη, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χαλίφα Χαφτάρ,

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Λιβύη Ρίτσαρντ Νόλαντ συναντήθηκε την Τετάρτη με τον Λίβυο στρατιωτικό διοικητή Χαλίφα Χαφτάρ στο Κάιρο, εν μέσω διεθνών προσπαθειών να διασωθεί ο συμπεφωνημένος με την διαμεσολάβηση του ΟΗΕ οδικός χάρτης για την διενέργεια εκλογών στη χώρα τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, (αναπαραγωγή από το Associated Press), η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των προσπαθειών των ΗΠΑ για τη στήριξη των βουλευτικών και προεδρικών εκλογών τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Σε ανάρτηση της πρεσβείας στο Twitter αναφέρεται ότι ο Νόλαντ «εξακολουθεί να εστιάζει στην επείγουσα ανάγκη να στηριχθούν δύσκολοι συμβιβασμοί απαραίτητοι για την εδραίωση της συνταγματικής βάσης και του νομικού πλαισίου που χρειάζονται για τη διεξαγωγή των εκλογών στις 24 Δεκεμβρίου».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε εν μέσω οξυνόμενων εντάσεων μεταξύ του Χαφτάρ και των φιλότουρκων της μεταβατικής κυβέρνησης.

Το δημοσίευμα παρουσιάζει το χρονικό των συγκρούσεων στη Λιβύη, και αναφέρεται στην προσπάθεια του Χαφτάρ για την κατάληψη της Τρίπολης, σημειώνοντας ότι η 14μηνη εκστρατεία του κατέρρευσε, όταν η Τουρκία αναβάθμισε την στρατιωτική της υποστήριξη προς την ισλαμιστική κυβέρνηση που είχε έδρα την Τρίπολη με δυνάμεις εκατοντάδων ανδρών και χιλιάδων Σύρων μισθοφόρων.

Σχετικά άρθρα