Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος – Με ναρκωτικά πολεμάνε οι τζιχαντιστές

Ισλαμικό Κράτος – Με ναρκωτικά πολεμάνε οι τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Ηρωίνη, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ναρκωτικά, Τζιχαντιστές,

Διάχυτη είναι η απορία, που βρίσκουν τόσο κουράγιο οι τζιχαντιστές και όχι μόνο πολεμάνε για το Ισλαμικό Κράτος δίχως να υπολογίζουν τον θάνατο αλλά και σε πολλά πτώματά τους τα πρόσωπα είναι χαμογελαστά.

Είναι άραγε δυνατόν οι δεισιδαιμονίες που πιστεύουν, ότι δηλαδή στον άλλον κόσμο τους περιμένει ο παράδεισος με παρθένες και βασιλικές απολαύσεις, να είναι η μοναδική και αρκετή πηγή από την οποία αντλούν το θάρρος και τον πρωτόγνωρο φανατισμό που δείχνουν στις μάχες;

Για κάποιους ίσως η πίστη τους να είναι αρκετή. Στους περισσότερους, όμως, η πίστη χρειάζεται κάποια ενίσχυση και σε αυτές τις περιπτώσεις η “πίστη” -ιστορικά- καταφεύγει στα ναρκωτικά.

Η χρήση ναρκωτικών ουσιών στους φενταγίν (έτσι λέγονται στα αραβικά εκείνοι που αναλαμβάνουν αποστολές αυτοκτονίας και όχι “καμικάζι”) είχε ξεκινήσει από τον μεσαίωνα. Οι φοβεροί Ασσασίνοι του Γέρου του Βουνού, κατά τον 11ο αιώνα, που πολεμούσαν τους σταυροφόρους και συνήθως αναλάμβαναν και αποστολές αυτοκτονίας, πήραν το όνομά τους επειδή έκαναν χρήση χασίς. Χασσασίνοι, Ασσασίνοι, έτσι προέκυψε το όνομά τους που έγινε αργότερα συνώνυμο του δολοφόνου – εκτελεστή στις δυτικές γλώσσες.

Στην ίδια παράδοση ευθυγραμμισμένο και το Ισλαμικό Κράτος, προμηθεύει τους τζιχαντιστές με άφθονη ηρωίνη και σύριγγες για να κάνουν τη χρήση της. Δείτε σε βίντεο Κούρδους αντάρτες που ανακαλύπτουν τα ναρκωτικά πάνω σε νεκρούς τζιχαντιστές.

Πράγματι, με τη μαστούρα ο δρόμος για τον… παράδεισο είναι από τα επίγεια στρωμένος…

Σχετικά άρθρα