Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παράταση του μορατόριουμ των εξώσεων ζητά από τον Μπάιντεν η Πελόσι

Παράταση του μορατόριουμ των εξώσεων ζητά από τον Μπάιντεν η Πελόσι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Αντιπροσώπων (ΗΠΑ), Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Νάνσι Πελόσι, Τζο Μπάιντεν,

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι κάλεσε και πάλι τον Λευκό Οίκο να παρατείνει το μορατόριουμ στις εξώσεις, το οποίο έχει ήδη λήξει, αφού το Κογκρέσο δεν έκανε καμία ενέργεια για να λυθεί το πρόβλημα.

Την περασμένη Πέμπτη ο Λευκός Οίκος ζήτησε από το Κογκρέσο να παρατείνει το μορατόριουμ για να προστατευθούν εκατομμύρια ενοικιαστές που κινδυνεύουν με έξωση, επειδή δεν κατέβαλαν τα ενοίκια κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η απαγόρευση εξώσεων έληξε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Σε επιστολή της προς τους Δημοκρατικούς βουλευτές σήμερα η Πελόζι προτρέπει την κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν να ανανεώσει το μορατόριουμ, χωρίς να έχει την έγκριση του Κογκρέσου.

Μια τέτοια παράταση θα δώσει το χρονικό περιθώριο ώστε να διανεμηθούν τα 46,5 δισ. δολάρια που έχει ήδη διαθέσει το Κογκρέσο ως οικονομική βοήθεια προς τους ενοικιαστές.

Μέχρι στιγμής έχουν δοθεί περίπου 3 δισ. δολάρια από αυτά τα χρήματα.

Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν σκοπεύει να ενημερώσει αύριο τα μέλη του Κογκρέσου για το θέμα αυτό.

Περισσότεροι από 15 εκατομμύρια άνθρωποι σε 6,5 εκατομμύρια νοικοκυριά οφείλουν ενοίκια ύψους άνω των 20 δισεκ. δολαρίων, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη.

Τον Σεπτέμβριο του 2020 τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) απαγόρευσαν τις εξώσεις, αφού έληξε το προηγούμενο μορατόριουμ που είχε εγκρίνει το Κογκρέσο.

Τον Ιούνιο τα CDC έδωσαν παράταση ενός μήνα στην απαγόρευση, η οποία έληξε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Σχετικά άρθρα