Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα Εμιράτα παραχωρούν χρυσή βίζα σε ιατρούς για να ενισχυθεί το σύστημα Υγείας τους

Τα Εμιράτα παραχωρούν χρυσή βίζα σε ιατρούς για να ενισχυθεί το σύστημα Υγείας τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Νοσοκομειακοί Γιατροί,

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι χορηγεί στους γιατρούς και τις οικογένειές τους 10ετή παραμονή.

Η απόφαση ήρθε σύμφωνα με τις οδηγίες του σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, αντιπροέδρου, πρωθυπουργού και Κυβερνήτη του Ντουμπάι, να χορηγήσει χρυσές βίζες σε άτομα με επιστημονικές ικανότητες και διακεκριμένη τεχνογνωσία, ιδιαίτερα και λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Όλοι οι γιατροί με άδεια στα ΗΑΕ κλήθηκαν να υποβάλουν αίτηση για τη χρυσή βίζα μεταξύ Ιουλίου 2021 και Σεπτεμβρίου 2022 μέσω της ιστοσελίδας smartservices.ica.gov.ae.

Τα ΗΑΕ ελπίζουν ότι η πρωτοβουλία θα ενισχύσει τον εθνικό τομέα υγειονομικής περίθαλψης (εθνικό σύστημα υγείας) και θα τον καταστήσει παγκόσμιο μοντέλο όσον αφορά την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα των ιατρικών υπηρεσιών.

Οι σχετικές κυβερνητικές υπηρεσίες θα λάβουν και θα εξετάσουν τις αιτήσεις έκδοσης της χρυσής βίζας για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις, σύμφωνα με την απόφαση.

Επίσης, επτά γραφεία, που συνδέονται με την Ομοσπονδιακή Αρχή για την Ταυτότητα και την Ιθαγένεια (ICA), θα δημιουργηθούν στα ΗΑΕ για γιατρούς που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για τη χρυσή βίζα αυτοπροσώπως.

Τα ΗΑΕ έχουν εφαρμόσει τη θεώρηση μακροχρόνιας διαμονής υπό όρους ανανέωσης για 5 ή 10 χρόνια για ορισμένες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των επενδυτών, των επιχειρηματιών και των εξειδικευμένων ταλέντων που επιτρέπουν στους κατοίκους των ΗΑΕ και τους αλλοδαπούς με τις οικογένειές τους που επιθυμούν να εργαστούν, να ζήσουν και να σπουδάσουν στη χώρα, να έχουν βίζα μακροχρόνιας διαμονής χωρίς την προϋπόθεση Εμιρατιανού «χορηγού».

Σχετικά άρθρα