Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Ποιες περιοχές θα πλήξει ο καύσωνας

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Ποιες περιοχές θα πλήξει ο καύσωνας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Καιρός, Καύσωνας,

Συστάσεις για υψηλές θερμοκρασίες απηύθυναν οι Αρχές την Παρασκευή σε περισσότερους από 60 εκατομμύρια Αμερικανούς στο βορειοδυτικό και το νοτιοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ, με τον υδράργυρο να αναμένεται να πλησιάσει επίπεδα ρεκόρ σε σημεία του Άινταχο και της Ουάσιγκτον.

Ο υδράργυρος στο Σποκέιν, στην Ουάσιγκτον, θα μπορούσε να ανέλθει στους 38,9 βαθμούς Κελσίου, μια θερμοκρασία ρεκόρ για την περιοχή από το 1929, ενώ στο Λούιστον του Άινταχο τα θερμόμετρα ενδέχεται να δείξουν 42 βαθμούς Κελσίου, όπως ανακοίνωσε ο μετεωρολόγος Μπομπ Όραβετς της αμερικανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας καταρρίφθηκαν τον περασμένο μήνα στις βορειοδυτικές ακτές των ΗΠΑ, όταν ένα κύμα ζέστης, διάρκειας πολλών ημερών, προκάλεσε τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων και παρέλυσε μια περιοχή που είναι συνηθισμένη σε ηπιότερα καλοκαίρια, όπου πολλοί κάτοικοι δεν διαθέτουν καν κλιματισμό.

Οι πόλεις Πόρτλαντ και Σάλεμ στο Όρεγκον και Σιάτλ στην Ουάσιγκτον κατέγραψαν θερμοκρασίες ρεκόρ άνω των 43 βαθμών Κελσίου στα τέλη Ιουνίου.

Σχετικά άρθρα