Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ΝΑΤΟ ξεκίνησε να εκπαιδεύει Αφγανούς κομάντος στην Τουρκία

Το ΝΑΤΟ ξεκίνησε να εκπαιδεύει Αφγανούς κομάντος στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αφγανιστάν, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Τουρκία,

Μέλη των αφγανικών ειδικών δυνάμεων θα αρχίσουν να εκπαιδεύονται στην Τουρκία στο πλαίσιο ενός στρατιωτικού προγράμματος που ξεκίνησε το ΝΑΤΟ, μετέδωσε η Deutsche Welle Turkish στις 29 Ιουλίου, επικαλούμενη έκθεση του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa.

Ένας αξιωματούχος του ΝΑΤΟ είπε στο dpa ότι οι αφγανικές δυνάμεις έχουν ήδη μεταφερθεί αεροπορικώς στην Άγκυρα, αλλά δεν μπορούσε να αποκαλύψει πού θα πραγματοποιηθεί η εκπαίδευση ή άλλες λεπτομέρειες για λόγους ασφαλείας.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που αφγανικές δυνάμεις θα εκπαιδευτούν εκτός Αφγανιστάν, καθώς η αποστολή του ΝΑΤΟ στη χώρα τελείωσε.

«Εκτός από τη συνεχιζόμενη οικονομική και διπλωματική παρουσία, η εκτεταμένη υποστήριξη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν περιλαμβάνει επίσης την εκπαίδευση των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας στο εξωτερικό», σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ.

«Τα τουρκικά στρατεύματα δεν θα συμμετάσχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν»

Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε στις 29 Ιουλίου ότι τα τουρκικά στρατεύματα δεν θα συμμετάσχουν σε καμία πολεμική επιχείρηση στο Αφγανιστάν, εκτός από «αυτοάμυνα».

Εάν η Τουρκία αναλάβει την αποστολή να προστατεύσει το αεροδρόμιο της Καμπούλ, οι Τούρκοι στρατιώτες «δεν θα έχουν μάχιμο ή επιχειρησιακό καθήκον εκτός από την αυτοάμυνα», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, ταγματάρχης Πινάρ Κάρα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Τουρκία έχει προσφερθεί να αναλάβει τη φρούρηση του Διεθνούς Αεροδρομίου της Καμπούλ αφού οι δυνάμεις των ΗΠΑ το εγκαταλείψουν.

Ειδικοί θεωρούν τη φρούρηση του αεροδρομίου από τους Τούρκους ως μια επιχείρηση «υψηλού κινδύνου».

Σχετικά άρθρα