Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τατάρ: Η επιστροφή της Αμμοχώστου είναι εκτός συζήτησης

Τατάρ: Η επιστροφή της Αμμοχώστου είναι εκτός συζήτησης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμμόχωστος, Βαρώσια, Ερσίν Τατάρ, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Τουρκία,

Δυναμιτίζουν το κλίμα στις σχέσεις Κύπρου και Τουρκίας οι δηλώσεις του Tουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ για σχετικά με τη μεταβίβαση τμήματος παραθαλάσσιας εγκαταλελειμμένης πόλης της Κύπρου στον τουρκοκυπριακό έλεγχο και το σχέδιο να ανοίξει εν μέρει περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Gündem Cyprus», ο Τατάρ ανέφερε πως «μετά από 47 χρόνια, ανοίγουμε τα Βαρώσια επειδή δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία και δεν είναι πλέον δυνατόν να το επιστρέψουμε ακόμα κι αν επιτευχθεί συμφωνία».

Μιλώντας για τη μετάβαση στο δεύτερο μέρος του ανοίγματος της κλειστής πόλης, ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε πως «τώρα ήρθε η ώρα να ανοίξουμε το Βαρώσι.

»Έχουμε καταβάλει κάθε προσπάθεια για να μην είμαστε σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο».

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος, ο Τατάρ τόνισε πως το κατοχικό καθεστώς ανοίγει την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου μετά από 47 χρόνια, αναφέροντας ότι ακόμη και αν επιτευχθεί συμφωνία, η επιστροφή του Βαρωσιού δεν είναι εφικτή.

Όπως είπε, «η επιστροφή έχει εξαλειφθεί, είναι ένα εθνικό ζήτημα. Είναι θέμα τιμής. Είναι έδαφος της “ΤΔΒΚ”.

»Η επιστροφή είναι εντελώς αδύνατη.

»Κατά βούλησή μας, μπορούν να διεκδικήσουν τα υπάρχοντά τους στη δημοκρατία μας», ανέφερε προκλητικά, κάνοντας αναφορά στη γνωστή παγίδα που έχει στήσει η τουρκική πλευρά.

Σχετικά άρθρα