Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στα τείχη της Κομπάνι αναμετρώνται ο Σοσιαλισμός με τη βαρβαρότητα

Στα τείχη της Κομπάνι αναμετρώνται ο Σοσιαλισμός με τη βαρβαρότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Σοσιαλισμός, Τζιχαντιστές,

Αυτό που δεν μεταδίδουν τα ελεγχόμενα συστημικά Μέσα της Δύσης είναι τι πραγματικά συμβαίνει στην Κομπάνι, την κουρδική πόλη στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

Στην Κομπάνι αναμετρώνται, σε μια άγρια επική μάχη, ο Σοσιαλισμός με τη βαρβαρότητα. Την πόλη υπερασπίζονται οι κομμουνιστές και δημοκρατικοί ένοπλοι Κούρδοι αλλά και αλληλέγγυοι ξένοι σοσιαλιστές απέναντι στις βάρβαρες ορδές του ισλαμοφασιστικού κράτους.

Βρισκόμαστε πλέον στην 16η ημέρα της πολιορκίας και οι μάχες δεν σταμάτησαν ούτε τη νύχτα που μας πέρασε.

Οι μαχητές, άνδρες και γυναίκες, του YPG, του YPJ και του PKK, δίνουν σκληρή μάχη για να μην περάσει το Ισλαμικό Κράτος. Και μιας και η πόλη βρίσκεται ακριβώς δίπλα στα σύνορα με την Τουρκία, οι ορδές των τζιχαντιστών λαμβάνουν μεγάλη βοήθεια από την Τουρκία του Ερντογάν, όπως καταγγέλλει το κουρδικό Firatnews.

Μία από τους διοικητές των υπερασπιστών της πόλης, η Νεβρόζ, λέει: “Τις τελευταίες έχουν συγκεντρώσει όλες τις δυνάμεις τους εδώ. Είναι γεγονός ότι το Ισλαμικό Κράτος επιτίθεται στα σημεία της πόλης που είναι πιο κοντά στα τουρκικά σύνορα. Και έχουν το πλεονέκτημα, αφού η Τουρκία τους υποστηρίζει. Το απόγευμα της Τρίτης οι τουρκικές αρχές διέκοψαν την τροφοδοσία της πόλης με ρεύμα, ώστε οι συμμορίτες να έχουν την κάλυψη του σκοταδιού για να περνάνε τα σύνορα. Μας πιέζουν και από το ανατολικό μέτωπο της πόλης. Αλλά δεν θα τους παραχωρήσουμε ούτε εκατοστό από τη γη μας”.

Η Νεβρόζ συνεχίζει: “Αντιστεκόμαστε με σθένος και έχουμε πετύχει σοβαρές απώλειες στους τζιχαντιστές. Έχουν χάσει πολλούς μαχητές και αναγκάστηκαν να κάνουν πίσω δίχως να πάρουν ούτε τους νεκρούς τους από το πεδίο της μάχης. Πριν δύο ημέρες καταστρέψαμε και ένα τεθωρακισμένο τους”.

Η Νεβρόζ προσθέτει: “Η ιστορική αντίσταση του YPG και των άλλων μαχητών συνεχίζεται. Θα πολεμήσουμε μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και θα είμαι θριαμβευτές”. Η Νεβρόζ αναφέρθηκε και στις γυναίκες που πολεμάνε: “Δεκάδες συντρόφισσές μας έχουν σκοτωθεί. Οι γυναίκες παίζουν αποφασιστικό ρόλο σε αυτόν τον αγώνα στην πρώτη γραμμή και προκαλούν τρόμο στους τζιχαντιστές”.

Ο Σιβάν Τίρκο, ένας νέος Τούρκος σοσιαλιστής, εντάχθηκε στις γραμμές του YPG και πολεμά στο πλευρό τους. “Υπερασπιζόμαστε το λαό και τη γη παρά τα βαριά όπλα που μας χτυπάνε και την αριθμητική υπεροχή των πολιορκητών μας. Αυτός ο πόλεμος δεν είναι μόνο των Κούρδων, είναι αγώνας ελευθερίας για όλους τους καταπιεσμένους της Μέσης Ανατολής. Γι’ αυτό καλώ νέους από όλο τον κόσμο να έρθουν εδώ και να πολεμήσουν μαζί μας”.

Σχετικά άρθρα