ΑφγανιστάνΚορωνοϊός - Κορονοϊός
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανναλένα Μπέρμποκ: Ο αγωγός Nord Stream 2 είναι λάθος

Ανναλένα Μπέρμποκ: Ο αγωγός Nord Stream 2 είναι λάθος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγωγός, Αγωγός Nord Stream-2, Ανναλένα Μπέρμποκ, Γερμανία, Ενέργεια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ουκρανία, Ρωσία, Φυσικό Αέριο,

Η υποψήφια καγκελάριος των Πρασίνων, Ανναλένα Μπέρμποκ, επέκρινε τη συμφωνία μεταξύ της Γερμανίας και της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, διότι στρέφεται κατά της ασφάλειας της Ουκρανίας και αποσκοπεί στην διάσπαση της Ευρώπης και είναι προβληματική οικολογικά.

«Αυτή η κοινή δήλωση δεν είναι λύση, ιδίως δεν είναι λύση για την ασφάλεια της Ουκρανίας», δήλωσε η Μπέρμποκ σε συνέντευξή της η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη στο φύλλο της Παρασκευής της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

«Eξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτός ο αγωγός είναι λάθος και για λόγους κλιματικής πολιτικής, αλλά κυρίως για γεωστρατηγικούς λόγους.

»Στρέφεται κατά της ασφάλειας της Ουκρανίας και αποσκοπεί στη διάσπαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

»Οι Ανατολικοευρωπαίοι είναι δικαίως θυμωμένοι με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η οποία επιμένει μονομερώς στην ολοκλήρωση αυτού του αγωγού», τόνισε στην FAZ η υποψήφια καγκελάριος των Πρασίνων και συμπρόεδρος του κόμματος.

Σχετικά άρθρα