Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στα 3 χλμ από την Κομπάνι οι τζιχαντιστές – Άγριες μάχες

Στα 3 χλμ από την Κομπάνι οι τζιχαντιστές – Άγριες μάχες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές,

Ο πόλεμος μαίνεται στις πύλες της Κομπάνι με τους Κούρδους να αντιστέκονται με σθένος πρωτόγνωρο στην πολιορκία των τζιχαντιστών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει φθάσει στα τρία χιλιόμετρα από την πόλη.

Η νύχτα της Τρίτης δεν ήταν ήσυχη. Νεκροί υπάρχουν τόσο από τους πολιορκητές όσο και από τους πολιορκημένους. Το Ισλαμικό Κράτος επιτίθεται με τανκς και βαρύ πυροβολικό, ενώ η συμμαχία των ΗΠΑ και των Αράβων δείχνει ανίκανη να πετύχει στρατηγικά αεροπορικά πλήγματα για να σταματήσει τους τζιχαντιστές.

Αν και οι Κούρδοι υπολείπονται σε αριθμό και όπλα, αρνούνται να αποσυρθούν και υπερασπίζονται επίμονα την πόλη τους εναντίον των τζιχαντιστών, δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου, μιας ΜΚΟ που εδρεύει στο Λονδίνο και έχει κατηγορηθεί για ρόλο περίεργο στην πόλεμο της Συρίας. “Είναι γι’ αυτούς ζήτημα ζωής ή θανάτου”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι Κούρδοι υπερασπιστές της πόλης είναι οπλισμένοι με Καλάσνικοφ, βαριά σοβιετικά πολυβόλα DShK και εκτοξευτές ρουκετών RPG, απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος το οποίο, σύμφωνα με τους Κούρδους, έχει την ισχυρή υποστήριξη της Τουρκίας.

Δείτε βίντεο από τις μάχες στην Κομπάνι εδώ: Συγκλονιστικά βίντεο: Κούρδοι πολεμάνε με το Ισλαμικό Κράτος

Σχετικά άρθρα