ΑφγανιστάνΚορωνοϊός - Κορονοϊός
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη ο «βαλής» Βαγδάτης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος

Συνελήφθη ο «βαλής» Βαγδάτης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βαγδάτη, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Συνελήφθη από τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας ο λεγόμενος «βαλής» (περιφερειάρχης) Βαγδάτης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), σύμφωνα με ανακοίνωση των ιρακινών Αρχών τη Δευτέρα, ύστερα από στενή παρακολούθησή του σε τρεις περιφέρειες του Ιράκ.

Το ανώτερο ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος είχε διατελέσει «εμίρης» της οργάνωσης σε περιοχές της Συρίας και του Ιράκ, όπως στις Αλ Σαμίγια, Ράκα, Μπαντία, Σαλαντίν και Βαγδάτη.

Ομολόγησε ότι στο παρελθόν είχε ηγηθεί «πολλών τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον πολιτών και δυνάμεων ασφαλείας και η πρόθεσή του ήταν να σχεδιάσει επιθέσεις στην πρωτεύουσα, Βαγδάτη», σύμφωνα με την ανακοίνωση των ιρακινών Αρχών.

Επίσης, έξι τζιχαντισές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, συμπεριλαμβανομένων καταζητούμενων και ενός βομβιστή αυτοκτονίας, συνελήφθησαν στην περιφέρεια του Κιρκούκ, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών και Πληροφοριών, τμήμα του υπουργείου Εσωτερικών του Ιράκ.

Παρά την εδαφική του ήττα τον Δεκέμβριο του 2017, σημειώνεται αύξηση στις ένοπλες και βομβιστικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, ιδίως στα παραμεθόρια εδάφη των δυτικών επαρχιών, που συνορεύουν με τη Συρία, Άνμπαρ και Νινευή και στις αμφισβητούμενες περιοχές μεταξύ Βαγδάτης και ιρακινού Κουρδιστάν, δηλαδή του Κιρκούκ, του Σαλαντίν και της επαρχίας Ντιάλα.

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έχουν αυξήσει τις επιθέσεις τους κατά των δυνάμεων ασφαλείας και των πολιτών τους τελευταίους μήνες.

Σχετικά άρθρα