Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρώμη: Πενταπλασιάστηκαν τα κρούσματα μέσα σε μια εβδομάδα λόγω του Euro

Ρώμη: Πενταπλασιάστηκαν τα κρούσματα μέσα σε μια εβδομάδα λόγω του Euro
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Euro 2020, Ιταλία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Ρώμη,

Πενταπλάσια είναι τα κρούσματα κορονοϊού στη Ρώμη την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών υγειονομικών Αρχών.

Τα μέσα ενημέρωσης της χώρας αναφέρονται σε πραγματική «έκρηξη», η οποία αποδίδεται στους ξέφρενους πανηγυρισμούς που ξέσπασαν μετά την κατάκτηση του EURO 2020.

Πιο αναλυτικά, την εβδομάδα από τις 28 Ιουνίου μέχρι τις 4 Ιουλίου, τα συνολικά περιστατικά Covid-19, στην Αιώνια Πόλη, ήταν 293, ενώ την εβδομάδα από τις 12 μέχρι τις 18 Ιουλίου, εκτοξεύθηκαν στα 1.368, καταγράφοντας αύξηση περίπου 450%.

«Η Αιώνια Πόλη έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη εστία μόλυνσης», γράφει η εφημερίδα La Repubblica, ενώ σχολιαστές επισημαίνουν ότι ήταν «σαν να αποφάσισε, η πρωτεύουσά μας, να ακολουθήσει το βρετανικό μοντέλο, με σύνθημα «μηδέν απαγορεύσεις»».

Παράλληλα, κάποιοι υπογραμμίζουν ότι ήταν μεγάλο λάθος που πραγματοποιήθηκε «γύρος του θριάμβου» της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου με ανοικτό λεωφορείο, σε κεντρικούς δρόμους της Ρώμης, καθώς ο κόσμος ξεχύθηκε για να πανηγυρίσει μαζί με τα ινδάλματά του.

Σχετικά άρθρα