Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Κομισιόν ελέγχει την Apple για φοροδιαφυγή δισ. ευρώ

Η Κομισιόν ελέγχει την Apple για φοροδιαφυγή δισ. ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Apple, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ιρλανδία, Φοροδιαφυγή,

Στο στόχαστρο της Κομισιόν έχει μπει η Apple που ελέγχεται από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα για φοροδιαφυγή δισεκατομμυρίων ευρώ που απορρέει από τη συμφωνία που έχει συνάψει με την Ιρλανδία.

Σύμφωνα με το techblog.gr, η ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού ξεκίνησε να ελέγχει την φορολογική δραστηριότητα της Apple στην Ιρλανδία από τον Ιούνιο και όπως αναφέρει η Wall Street Journal βρέθηκαν ενδείξεις ότι η ιρλανδική κυβέρνηση την μεταχειρίζεται με πιο ευνοϊκό τρόπο.

Σύμφωνα με την Financial Times αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να πληρώσει η Apple δισεκατομμύρια ευρώ.

Από το 1980 η Apple έχει την έδρα των διεθνών της εργασιών στην Ιρλανδία όπου απασχολεί 4.000 υπαλλήλους και αυτό γιατί η φορολογία εκεί είναι στο 12.5%.

Όμως, η Apple πληρώνει ακόμα λιγότερο από 2% φόρο την Ιρλανδία όπως αποκάλυψε έρευνα της Αμερικάνικης Γερουσίας το 2013, καθώς η εταιρεία έχει εξασφαλίσει το πολύ χαμηλό ποσοστό διοχετεύοντας τις παγκόσμιες πωλήσεις μέσω θυγατρικών.

Η συμφωνία που είχε κάνει με την Ιρλανδική κυβέρνηση μεταξύ του 1991 και του 2007 είναι αυτή που ουσιαστικά θα ελεγχθεί από την Ευρωπαική Επιτροπή για το κατά πόσο είναι θεμιτή ή αν θεωρείται ότι η Ιρλανδία βοήθησε και άρα χορήγησε παράνομα την Apple.

Σχετικά άρθρα