Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χριστοδουλίδης και Λαβρόφ μίλησαν στο τηλέφωνο για την Αμμόχωστο

Χριστοδουλίδης και Λαβρόφ μίλησαν στο τηλέφωνο για την Αμμόχωστο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμμόχωστος, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Νίκος Χριστοδουλίδης, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ,

Tηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε την Τρίτη, για το θέμα της Αμμοχώστου, ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Κατά τη συνομιλία του με τον κ. Λαβρόφ, ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε, υπό το φως της παράνομης επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα, στους τουρκικούς σχεδιασμούς και ενέργειες αναφορικά με την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και στην παραβίαση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων και του status quo από την τουρκική πλευρά.

Ανέφερε ακόμη στον Ρώσο ομόλογό του πως ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη θα στείλει επιστολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, καταγγέλλοντας τις τουρκικές ενέργειες.

Ανάλογη επιστολή για το θέμα της Αμμοχώστου και τις ανακοινώσεις που έγιναν από τουρκικής πλευράς στάλθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών και προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ.

Σχετικά άρθρα