Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΠΟΥ: Κυριαρχεί η μετάλλαξη «Δέλτα» – Eχει εντοπιστεί σε 104 χώρες

ΠΟΥ: Κυριαρχεί η μετάλλαξη «Δέλτα» – Eχει εντοπιστεί σε 104 χώρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μετάλλαξη Δέλτα, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας,

Οι χώρες δεν θα πρέπει να αγοράζουν ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων για όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί, την ώρα που άλλες χώρες δεν έχουν καν παραλάβει εμβόλια για την Covid-19, προέτρεψε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, είπε ότι οι θάνατοι από την Covid-19 αυξάνονται και πάλι, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού αρχίζει να κυριαρχεί.

Την ίδια ώρα, πολλές χώρες δεν έχουν ακόμη λάβει αρκετές δόσεις εμβολίων για να προστατεύσουν το υγειονομικό προσωπικό τους.

«Η παραλλαγή Δέλτα εξαπλώνεται σε όλον τον κόσμο με γοργό ρυθμό, οδηγώντας σε μια νέα κορύφωση των κρουσμάτων και των θανάτων», επισήμανε ο Τέντρος στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη.

Αυτή η πολύ μολυσματική παραλλαγή, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, έχει εντοπιστεί πλέον σε 104 χώρες.

«Το παγκόσμιο χάσμα όσον αφορά τον εφοδιασμό με εμβόλια είναι πάρα πολύ ανομοιόμορφο και άνισο.

»Ορισμένες χώρες και περιοχές παραγγέλνουν εκατομμύρια ενισχυτικών δόσεων, προτού άλλες χώρες να αποκτήσουν ποσότητες για να εμβολιάσουν τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και τους πιο ευπαθείς», υπογράμμισε.

Ο Τέντρος κατονόμασε τις φαρμακευτικές εταιρείες Pfizer και Moderna, λέγοντας ότι στόχος τους είναι να παράσχουν ενισχυτικές δόσεις σε χώρες όπου το ποσοστό εμβολιασμού είναι ήδη υψηλό.

Αντί για αυτό, είπε, θα έπρεπε να προσφέρουν τις δόσεις στον Covax, τον μηχανισμό μέσω του οποίου στέλνονται εμβόλια στις φτωχότερες χώρες.

Σχετικά άρθρα