Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν ευάλωτος – Το κόμμα του στο 26%

Ο Ερντογάν ευάλωτος – Το κόμμα του στο 26%
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσκοπήσεις, Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Άρθρο σχετικά με τη συνεχή αποδυνάμωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Recep Tayyip Erdogan) δημοσιεύει το βρετανικό περιοδικό The Economist.

Η αποκάλυψη όλο και περισσότερων σκανδάλων στην Τουρκία από τον μαφιόζο Σεντάτ Πεκέρ επιδεινώνει περαιτέρω τη θέση του Ερντογάν, σημειώνεται.

Οι οπαδοί του κυβερνώντος κόμματος εμφανίζονται όλο και λιγότερο ανεκτικοί απέναντι στις υποθέσεις διαφθοράς που έχουν αποκαλυφθεί καθώς η άνοδος των τιμών και η κατάρρευση της τουρκικής λίρας εξαφανίζουν τα εισοδήματά τους.

Ο αριθμός των Τούρκων πολιτών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας αυξήθηκε κατά 1,6 εκ. πολίτες τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.

Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίζεται ευάλωτος. Τα ποσοστά του κόμματός του έχουν μειωθεί στο 26%.

Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό από την εποχή που δημιουργήθηκε πριν από δύο δεκαετίες.

Αν γίνονταν σήμερα εκλογές, ο Ερντογάν θα έχανε από οποιονδήποτε από τους τρεις βασικούς αντιπάλους του, σύμφωνα με τις έρευνες.

Οι εκλογές στην Τουρκία πρόκειται να διεξαχθούν το 2023, αλλά το 58% των Τούρκων και τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιθυμούν να γίνουν πιο σύντομα.

Σχετικά άρθρα