Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα τουρκικά τανκς παρατάχθηκαν στα σύνορα με τη Συρία

Τα τουρκικά τανκς παρατάχθηκαν στα σύνορα με τη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Άρματα Μάχης, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Τα τουρκικά τανκς που είχαν πάρει θέσεις σε ένα λόφο κοντά στην πολιορκημένη από το Ισλαμικό Κράτος κουρδική πόλη Κομπάνι, στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας, προωθήθηκαν και παρατάχθηκαν κατά μήκος των συνόρων.

Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία ντοκουμέντο, τα πληρώματα των τανκς είναι πάνω στα άρματα και αναμένουν εντολές. Κουρδικές πηγές μιλάνε για 40 τανκς, το Ρόιτερς μέτρησε 30, θα εμπιστευθούμε τις κουρδικές πηγές.

Άξιο αναφοράς είναι ότι τα τανκς δεν είναι στραμμένα προς το Ισλαμικό Κράτος, που πολιορκεί την Κομπανί, αλλά προς την κουρδική πόλη.

Οι Τούρκοι λένε ότι έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορά τους αλλά δεν αρνούνται ότι περιμένουν πώς και πώς να εισβάλουν στη Συρία για να δημιουργήσουν, δήθεν, μια ζώνη ασφαλείας. Η ζώνη ασφαλείας που θέλουν να καταλάβουν οι Τούρκοι ταυτίζεται στον χάρτη με τα κουρδικά εδάφη της Συρίας και οι Κούρδοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα αφήσουν τον τουρκικό στρατό απυρόβλητο.

Ήδη το PKK, το αντάρτικο κομμουνιστικό κόμμα των Κούρδων, έχει προειδοποιήσει ότι βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με την κυβέρνηση Ερντογάν.

Σχετικά άρθρα