Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εμπορικό πόλεμο κατά της Τουρκίας κήρυξε η Αίγυπτος

Εμπορικό πόλεμο κατά της Τουρκίας κήρυξε η Αίγυπτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αδελφοί Μουσουλμάνοι - Μουσουλμανική Αδελφότητα, Αίγυπτος, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, Γκαμάλ Αναγιέτ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Σε μποϊκοτάζ των τουρκικών προϊόντων καλούν τους Αιγύπτιους καλλιτέχνες, συγγραφείς, δημοσιογράφοι και πολιτικά κόμματα σε αντίδραση όπως σημειώνουν της πολιτικής της Τουρκίας που επιτίθεται άδικα στην Αίγυπτο.

“Το μποϊκοτάζ είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος αντίδρασης, μιας και η Αίγυπτος είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας τουρκικών προϊόντων” σημειώνει ο συγγραφέας και παρουσιαστής τηλεοπτικών προγραμμάτων Γκαμάλ Αναγιέτ, που είναι επικεφαλής της προσπάθειας αυτής.

“Δεν έχουμε ανάγκη τα τουρκικά προϊόντα. Οι πολίτες μπορούν να αγοράσουν τοπικά προϊόντα, ή να εισάγουμε προϊόντα από γειτονικές χώρες” συμπληρώνει.

Ο δικηγόρος Σαμίρ Σάμπρι μάλιστα κατέθεσε μήνυση με την οποία ζητά τα δικαστήρια να απαγορεύσουν την εισαγωγή τουρκικών προϊόντων σε μια προσπάθεια να πιέσει την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αποφασιστικά μέτρα κατά της Τουρκίας.

Όλα ξεκίνησαν με την άνοδο στην εξουσία των ακραίων ισλαμιστών “Αδελφών Μουσουλμάνων”, όπου η Τουρκία “ανακάλυψε” άλλον ένα ισλαμιστή σύμμαχο στην περιοχή παρεμβαίνοντας πολλές φορές στα εσωτερικά ζητήματα της Αιγύπτου για να τους στηρίξει στην εξουσία.

Από τότε όμως που με την προκλητική πολιτική που ακολούθησαν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, έπεσαν από την εξουσία, η Τουρκία έχει εξαπολύσει νέο γύρο επιθέσεων κατά της Αιγύπτου.

Οι σχέσεις των δύο χωρών είναι σε τόσο κακό σημείο που όταν ο ηγέτης της Αιγύπτου πήγε στην Ρωσία, το αεροσκάφος του έκανε όλο το γύρο της Ευρώπης μόνο και μόνο για να μην περάσει από τον εναέριο χώρο της Τουρκίας.

Πριν από λίγες ημέρες, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ Αλ Σίσι κατηγόρησε τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι στηρίζει την τρομοκρατία και προσπαθεί να προκαλέσει χάος στη Μέση Ανατολή.

Είχε προηγηθεί ο τούρκος Πρόεδρος, που είχε αμφισβητήσει τη νομιμότητα του Αιγυπτίου προέδρου Αμπντέλ Φάταχ Αλ Σίσι.

Σχετικά άρθρα