Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποια κομπίνα σκέφτηκε η τουρκική MİT για να αναπτύξει συροτουρκμένους τζιχαντιστές στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Ποια κομπίνα σκέφτηκε η τουρκική MİT για να αναπτύξει συροτουρκμένους τζιχαντιστές στο αεροδρόμιο της Καμπούλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για MİT - Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (Τουρκία), Αεροδρόμιο Καμπούλ, Αφγανιστάν, Ισλαμιστές, Καμπούλ, Μισθοφόροι, Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράντ (Τουρκμένοι), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τουρκμένοι,

Την Τρίτη, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) μετέδωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και των οπλαρχηγών πολλών συριακών φιλοτουρκικικών ισλαμιστικών παραστρατιωτικών πολιτοφυλακών για τη μεταφορά Συροτουρκμένων μισθοφόρων στο Αφγανιστάν, όπως έχει ήδη συμβεί σε Λιβύη και Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αναμεταδίδει το Libya Review.

Η διαδικασία πρόσληψης αυτών των μισθοφόρων θα γίνει από τον Σεπτέμβριο μέσω τουρκικών εταιρειών ασφαλείας με επίσημες συμβάσεις.

Το κύριο καθήκον τους θα είναι η προστασία του αεροδρομίου της Καμπούλ, των κυβερνητικών ιδρυμάτων και των κεντρικών γραφείων διεθνών δυνάμεων.

Δηλαδή, η Τουρκία θα προσλάβει τζιχαντιστές της Συρίας για να φυλάνε το αεροδρόμιο της Καμπούλ, κυβερνητικούς και διεθνείς στόχους. Φοβερό; Δουλευόμαστε κανονικά; Προφανώς.

Το SOHR προσθέτει ότι η Τουρκία θέλει να παρακάμψει το διεθνές δίκαιο εγγράφοντας αυτούς τους μισθοφόρους ως υπαλλήλους εταιρειών ασφαλείας, προκειμένου να νομιμοποιήσει την παρουσία τους στην Καμπούλ.

Το Παρατηρητήριο ισχυρίστηκε ότι οι μισθοφόροι δεν θα συμμετάσχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των Ταλιμπάν και θα εργάζονται με μηνιαίο μισθό μεταξύ 2.000-3.000 δολαρίων ΗΠΑ το μήνα.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των Συροτουρκμένων μισθοφόρων που μεταφέρθηκαν στη Λιβύη από την Τουρκία εκτιμάται σε 18.000, συμπεριλαμβανομένων 350 ανηλίκων κάτω των 18 ετών.

Η πλειοψηφία αυτών των παιδιών στρατιωτών προσλήφθηκαν από την τουρκμενική πολιτοφυλακή «Σουλτάν Μουράντ».

Περίπου 10.750 Συροτουρκμένοι μισθοφόροι πιστεύεται ότι επέστρεψαν στη Συρία μετά το τέλος των συμβάσεών τους.

Σχετικά άρθρα