Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία: Βγήκε από τη φυλακή ο πρώην βουλευτής του φιλοκουρδικού HDP, Γκεργκερλίογλου

Τουρκία: Βγήκε από τη φυλακή ο πρώην βουλευτής του φιλοκουρδικού HDP, Γκεργκερλίογλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για HDP Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ομέρ Φαρούκ Γκεργκερλιόγλου, Τουρκία,

Tουρκικό δικαστήριο διέταξε την αποφυλάκιση ενός πρώην βουλευτή του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), καθώς το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας έκρινε ότι τα δικαιώματά του παραβιάστηκαν από τις Αρχές, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης και την οικογένειά του.

Ο Ομέρ Φαρούκ Γκεργκερλίογλου, εκλεγείς με το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) και γνωστός για τους αγώνες του υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνελήφθη και φυλακίστηκε τον Απρίλιο, αφού είχε εκπέσει του βουλευτικού του αξιώματος στις 17 Μαρτίου μετά την επιβεβαίωση από τη δικαιοσύνη της καταδίκης του σε φυλάκιση δυόμιση χρόνων για «τρομοκρατική προπαγάνδα».

Διαμαρτυρόμενος για την καθαίρεσή του, ο 55χρονος Γκεργκερλίογλου είχε αρνηθεί αρχικά να φύγει από το Κοινοβούλιο διανυκτερεύοντας και τρώγοντας σε μια αίθουσα του κτιρίου για αρκετές μέρες, έως ότου συλληφθεί.

Την Πέμπτη, το Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε ότι το δικαίωμά του να διεξάγει πολιτικές δραστηριότητες και οι ατομικές του ελευθερίες «παραβιάστηκαν», ανέφεραν τουρκικά μέσα ενημέρωσης και ο γιος του.

Σε συνέχεια της απόφασης αυτής, ένα δικαστήριο διέταξε σήμερα την αποφυλάκιση του πρώην βουλευτή, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο HaberTurk.

Σχετικά άρθρα