Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γαλλία: Τον Δεκέμβριο κυκλοφορεί το εμβόλιο της Sanofi

Γαλλία: Τον Δεκέμβριο κυκλοφορεί το εμβόλιο της Sanofi
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Φαρμακοβιομηχανία,

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που ετοιμάζει η εταιρεία Sanofi, σε συνεργασία με τη βρετανική GSK, θα είναι διαθέσιμο έως τον Δεκέμβριο του 2021, σύμφωνα με τον επικεφαλής της γαλλικής φαρμακοβιομηχανίας Ολιβιέ Μπογκιλό, σε συνέντευξή του στο γαλλικό δίκτυο «France Inter».

Όπως ανέφερε, το εν λόγω σκεύασμα χρησιμοποιεί ανασυνδυασμένες πρωτεΐνες για να προκαλέσει ανοσοαπόκριση, τεχνολογία που χρησιμοποιείται και σε ένα από τα εμβόλια της ίδιας εταιρείας για την εποχική γρίπη:

«Βρισκόμαστε στις μελέτες φάσης 3. Θα σας υπενθυμίσω ότι χρησιμοποιούμε μια διαφορετική τεχνολογία από αυτή των mRNA εμβολίων, μια τεχνολογία ανασυνδυασμένης πρωτεΐνης.

»Αυτή χρησιμοποιούμε για τον εμβολιασμό για τη γρίπη, μια τεχνολογία αποδεδειγμένη, σε χρήση εδώ και μερικά χρόνια».

Το εμβόλιο θα αφορά σε σχήμα με «δύο δόσεις για τον αρχικό εμβολιασμό, όταν δεν έχετε ποτέ εμβολιαστεί, και μία δόση εάν πρόκειται να κάνετε αναμνηστικό εμβολιασμό», επισήμανε ο Μπογκιλό.

Μάλιστα, υπογράμμισε την ανάγκη «να ανοσοποιήσουμε τον παγκόσμιο πληθυσμό», υπό την απειλή και των μεταλλάξεων του ιού, κάτι που καθιστά την κίνηση της Sanofi να κυκλοφορήσει το δικό της εμβόλιο, «χρήσιμη».

«Πιστεύουμε επίσης ότι θα είμαστε χρήσιμοι για επαναληπτικούς εμβολιασμούς, εάν απαιτούνται», δεδομένης της ανάγκης για δισεκατομμύρια δόσεις σε όλο τον κόσμο, υποστήριξε.

Αξίζει να σημειωθεί πως αντίστοιχη τεχνολογία χρησιμοποιεί κι η αμερικανική εταιρεία Novavax στην ανάπτυξη του δικού της εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Τέλος, η Sanofi εργάζεται και για την ανάπτυξη δεύτερου εμβολίου με βάση την τεχνολογία του mRNA, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, ωστόσο αυτό το σχέδιο βρίσκεται σε λιγότερο προχωρημένο στάδιο.

Σχετικά άρθρα