Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Αλβανία ετοιμάζει νεο-οθωμανική επίσκεψη ο Ερντογάν – Ο Ράμα γιουσουφάκι

Στην Αλβανία ετοιμάζει νεο-οθωμανική επίσκεψη ο Ερντογάν – Ο Ράμα γιουσουφάκι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Έντι Ράμα, Ιμπραήμ Καλίν, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Ασφυκτική «πολιορκία» στην Αλβανία ασκείται από την Τουρκία, η οποία επιθυμεί να καταστήσει σαφές ότι η Αλβανία αποτελεί προγεφύρωμά της στα Βαλκάνια.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Τουρκίας, Ιμπραήμ Καλίν, επισκέφθηκε τα Τίρανα όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Κατά τη συνάντηση ο Καλίν ανακοίνωσε, όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο, την πρόθεση του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ερντογάν να επισκεφθεί την Αλβανία, αλλά δεν προσδιόρισε συγκεκριμένη ημερομηνία.

«Σήμερα είχαμε μια συνάντηση για να μιλήσουμε για τις προετοιμασίες στην προγραμματισμένη επίσκεψη στην Αλβανία (αναφέρεται στην επίσκεψη του Ερντογάν).

»Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε λεπτομερώς τόσο για τις διμερείς σχέσεις όσο και για τα περιφερειακά ζητήματα», δήλωσε ο Καλίν, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Όπως αναφέρουν αλβανικά δημοσιεύματα, στη συνάντηση συζητήθηκε, επίσης, η αγορά τριών «υπερ-ευφυών» μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων από την Τουρκία, η ανοικοδόμηση κατοικιών που καταστράφηκαν από το σεισμό της 26ης Νοεμβρίου που θα χρηματοδοτηθούν από την Τουρκία.

Ερωτηθείς για την έγκριση του πρόσθετου προϋπολογισμού από το αλβανικό κοινοβούλιο για την αγορά τουρκικών επιθετικών drone, ο Καλίν δήλωσε ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας είναι σημαντική και πρόσθεσε ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί προκειμένου να υποστηριχθεί η ασφάλεια, η ειρήνη και σταθερότητα της Αλβανίας.

«Η ειρήνη και η σταθερότητα της Αλβανίας είναι ειρήνη και σταθερότητα και δική μας και ειρήνη και σταθερότητα των Βαλκανίων», δήλωσε ο Καλίν.

Η Αλβανία επιμένει να αποτελεί τη βαλκανική κερκόπορτα της Ευρώπης στον νεο-οθωμανισμό. Αυτό θα αποδειχτεί καταστροφικό για την Αλβανία.

Σχετικά άρθρα