Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο φιλότουρκος Ντμπεϊμπά προσπαθεί να αναβάλλει τις εκλογές στη Λιβύη – Ο Ναγιέντ προειδοποίησε τον Κουμπίς

Ο φιλότουρκος Ντμπεϊμπά προσπαθεί να αναβάλλει τις εκλογές στη Λιβύη – Ο Ναγιέντ προειδοποίησε τον Κουμπίς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, Αρέφ Αλί Ναγιέντ, Εκλογές, Ζαν Κουμπίς, Λιβύη, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ),

Ο πρόεδρος του Κινήματος «Αναγέννησης της Λιβύης», Αρέφ Αλί Ναγιέντ (φωτο), απέστειλε επιστολή στον απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Λιβύη, Ζαν Κουμπίς, στην οποία τον προειδοποιεί να μην επιτρέψει σε φιλοτουρκικές δυνάμεις του Φόρουμ του Πολιτικού Διαλόγου για τη Λιβύη (LPDF) να επιτύχουν να αναβάλουν τις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές που έχουν οριστεί για τις 24 Δεκεμβρίου 2021. Κάτι τέτοιο, είπε ο Ναγιέντ, θα είχε τρομερές συνέπειες για τη Λιβύη.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι «ήταν πράγματι τραγικό το γεγονός ότι η Αποστολή των Ηνωμένων Εθνών για τη Λιβύη (UNSMIL) αγνόησε τα αποτελέσματα της Νομικής Επιτροπής και επέτρεψε την υποβολή προτάσεων από νεοσύστατες ομάδες πίεσης εντός του LPDF.

Η επιστολή υπενθυμίζει στον Ζαν Κουμπίς το Παράρτημα 13 της Έκθεσης της Επιτροπής Κυρώσεων, η οποία δεν έχει δημοσιευτεί επειδή, αναφέρεται στην επιστολή, «ρίχνει μεγάλη αμφιβολία για την ακεραιότητα της διαδικασίας με την οποία ο σημερινός πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του ήρθαν στην εξουσία».

Καταγγέλλεται ότι, «οι συνεργάτες του πρωθυπουργού (Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά) κατάφεραν να σχηματίσουν μια ισχυρή ομάδα παρακώλυσης των εκλογών».

«Η αποδοχή τυχόν αναβολής ή ακύρωσης εθνικών εκλογών ή των άμεσων προεδρικών εκλογών (εκλογής προέδρου από τον λαό), συνιστά σαφείς παραβιάσεις των τελευταίων ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, και του Βερολίνου I και II, καθώς και του συμφωνημένου οδικού χάρτη του LPDF».

Η επιστολή τονίζει επίσης ότι «τέτοιες κινήσεις αναπόφευκτα θα προκαλέσουν μεγάλη κοινωνική αναταραχή και μπορεί άμεσα να οδηγήσουν σε περαιτέρω εμφύλιες συγκρούσεις σε μια Λιβύη που έχει ήδη υποστεί μια δεκαετία εμφύλιων πολέμων».

Ο Ναγιέντ αναφέρει επίσης στην επιστολή προς τον Κουμπίς, ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, δυνάμει του Κεφαλαίου 7, μπορεί «να επιβάλει άμεσες προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές, χρησιμοποιώντας τους υπάρχοντες νόμους της Λιβύης: Έβδομη τροποποίηση της Συνταγματικής Διακήρυξης, συν το Διάταγμα 5/2014» και σημείωσε την ομοφωνία σχετικά με τη νομική ισχύ μιας τέτοιας προσέγγισης από κορυφαίους νομικούς εμπειρογνώμονες της Λιβύης σχετικά με το συνταγματικό δίκαιο.

Ο Ναγιέντ προειδοποιεί για τρομερές συνέπειες και αντίκτυπο στη Λιβύη εάν αναβληθούν οι κοινοβουλευτικές και προεδρικές εκλογές στις 24 Δεκεμβρίου 2021 και ότι λαός της Λιβύης στερείται του εγγενούς δικαιώματός του να επιλέξει άμεσα την ηγεσία και τους εκπροσώπους του.

Σχετικά άρθρα