Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

EMA: Αποτελεσματικά κατά της «Δέλτα» τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί στην E.E.

EMA: Αποτελεσματικά κατά της «Δέλτα» τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί στην E.E.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμβόλιο, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μετάλλαξη Δέλτα,

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού που έχουν εγκριθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρουν προστασία έναντι όλων των μεταλλάξεων του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένης της μετάλλαξης Δέλτα, αλλά τόνισε ότι απαιτείται συνεχής παρακολούθηση από τους κατασκευαστές εμβολίων για να παραμείνουν σε εγρήγορση.

«Υπήρξαν πολλές μεταλλάξεις τους τελευταίους μήνες και αναμένουμε να υπάρξουν ακόμη περισσότερες», δήλωσε ο Marco Cavaleri, επικεφαλής της στρατηγικής εμβολίων του EMA, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

«Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει συνεχής παρακολούθηση της απόδοσης όλων των εγκεκριμένων εμβολίων κατά των μεταλλάξεων», τόνισε.

Υπενθυμίζεται πως η μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και οδήγησε σε ένα κύμα νέων κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο.

Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εγκρίνει τέσσερα εμβόλια κατά του κορωνοϊού: Πρόκειται για τα εμβόλια των Pfizer / BioNTech, AstraZeneca, Moderna και Johnson & Johnson.

Ο EMA ανέφερε επίσης ότι θα προχωρήσει στην αξιολόγηση δεδομένων για το εμβόλιο της CureVac, καθώς η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το σκεύασμά της ήταν μόλις κατά 48% αποτελεσματικό σε μια τελική ανάλυση των στοιχείων.

Σχετικά άρθρα