Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ινδία:Οι κοπέλες που βγάζουν selfie συλλαμβάνονται γιατί είναι “άσεμνο”!

Ινδία:Οι κοπέλες που βγάζουν selfie συλλαμβάνονται γιατί είναι “άσεμνο”!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Selfie, Αστυνομία, Βομβάη, Ινδία ή Μπάρατ,

Εάν είσαι γυναίκα μόνη στην Ινδία, δίχως δηλαδή σύζυγο ή αρραβωνιαστικό, ούτε να το τολμήσεις να τραβήξεις selfie φωτογραφία με οποιονδήποτε άλλον άνδρα, γιατί τότε κινδυνεύεις να συλληφθείς! Τι λέμε τώρα; Κι όμως, είναι απίστευτο αλλά εντελώς αληθινό.

Στην Ινδία απαγορεύεται στις γυναίκες να τραβάνε selfie φωτογραφίες με άνδρες που δεν έχουν επίσημη σχέση, δηλαδή ούτε με φίλους τους.

Στην Ινδία υπάρχει ένα ειδικό σώμα στην αστυνομία καταπολέμησης της σεξουαλικής παρενόχλησης, γιατί -σε περίπτωση που δεν το ξέρετε- στην Ινδία τους βιασμούς και τις παρενοχλήσεις τις έχουν αρκετοί ως κομμάτι της καθημερινότητάς τους.

Στην προσπάθεια της η Αστυνομία να ελέγξει την κατάσταση, προβαίνει σε διάφορες απαγορεύσεις, όπως στις δημόσιες επιδείξεις αγάπης.

Δηλαδή, δεν επιτρέπεται δημόσια ένας άνδρας και μια γυναίκα να… χαριεντίζονται με οποιονδήποτε τρόπο, γιατί μπορεί κανείς “στερημένος” Ινδός να τους δει, να κολαστεί και να ξεσπάσει στην πρώτη αθώα που θα βρει μπροστά του. Ειδικά όταν το ζευγάρι δεν είναι επίσημα μαζί, με γάμο δηλαδή, ούτε να το διανοηθούν να δείξουν δημόσια τρυφερότητα ή έστω κάποια οικειότητα.

Ο διοικητής της αστυνομίας στη Βομβάη, Ρακές Μαρία, το έχει πάρει απόφαση να διασφαλίσει τη σωματική ακεραιότητα γυναικών και κοριτσιών, όπως και την αξιοπρέπειά τους, από βιασμούς και παρενοχλήσεις ειδικά αυτές τις ημέρες που οι Ινδοί ξεσαλώνουν με τη μεγάλη γιορτή της Ναβράτρι, όπου μέσα στο πλήθος που γιορτάζει για δέκα ημέρες και εννέα νύχτες πολλά μπορούν να συμβούν, ειδικά εάν κάποια κοπέλα βρεθεί κατά λάθος μόνη της ανάμεσα σε “ξαναμένους” και συνάμα στερημένους άνδρες.

Έδωσε, λοιπόν, έδωσε αυστηρές εντολές στους άνδρες του ειδικού σώματος της αστυνομίας (καταπολέμησης της σεξουαλικής παρενόχλησης), αλλά αυτοί από τον υπερβολικό τους ζήλο άρχισαν να συλλαμβάνουν και όποια κοπέλα έβρισκαν να φωτογραφίζεται selfie με κάποιο αγόρι, που δεν ήταν σύζυγοι, γιατί θεώρησαν ότι παραβιαζόταν η απαγόρευση δημόσιας επίδειξης αγάπης.

Σε μια περίπτωση μάλιστα συνέλαβαν μια παρέα από επτά νέους, αγόρια και κορίτσια, που φωτογραφίζονταν selfie σε μια γέφυρα της Βομβάης, λέγοντάς τους ότι αυτό που έκαναν ήταν άσεμνο. Στο τμήμα μια γυναίκα αστυνομικός πήρε κατά μέρος τα κορίτσια και τους έκανε και φροντιστήριο πώς να αποφεύγουν τα αγόρια όταν θέλουν να τους βάλουν χέρι.

Η αστυνόμευση των Ηθών στην Ινδία δεν είναι κάτι καινούργιο και ήταν θέμα χρόνου μέχρι να θεωρηθούν οι selfie άσεμνες. Η αστυνομία συλλαμβάνει συνεχώς ανθρώπους επειδή κρίνει ότι εκφράζονται “ερωτικά” δημοσίως. Η ινδική αντίληψη λέει ότι μια γυναίκα δεν πρέπει να ακουμπά έναν άνδρα δημοσίως.

Μάλιστα η αστυνομία στην Καλκούτα είχε εκδώσει και μια λίστα με συμβουλές προς τις γυναίκες, τι πρέπει να αποφεύγουν για να μην μπλέξουν. Λοιπόν, στην Ινδία, μια γυναίκα πρέπει να είναι ντυμένη κόσμια, να μην αργεί τα βράδια να γυρίσει σπίτι της, να έχει καλή συμπεριφορά, να αποφεύγει να επιβαίνει σε γεμάτα με κόσμο τρένα ή λεωφορεία (οι εφαψίες καραδοκούν) και στο δρόμο πρέπει να έχει τα μάτια της ανοιχτά.

Τελικά, σε ορισμένα μέρη του κόσμου, το να είσαι γυναίκα είναι ασφυκτικά δύσκολη υπόθεση…

Σχετικά άρθρα