Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση: Πάνω από 11 μονάδες μπροστά το CDU στη Γερμανία

Δημοσκόπηση: Πάνω από 11 μονάδες μπροστά το CDU στη Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CDU Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση, Γερμανία, Δημοσκοπήσεις, Εφημερίδα Bild,

Ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/ CSU) και του κόμματος των Πρασίνων «Die Gruenen» στη Γερμανία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διεξήχθη από το ινστιτούτο Insa για λογαριασμό της γερμανικής εφημερίδας «BILD».

Στη δημοσκόπηση, η Χριστιανική Ένωση -το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών και των Βαυαρών εταίρων τους, των Χριστιανοκοινωνιστών- καταλαμβάνει την πρώτη θέση με ποσοστό 29,5%.

Την ίδια ώρα, το κόμμα της Πράσινης Αναλένα Μπέρμποκ εμφανίζεται αρκετά αποδυναμωμένο αν και παραμένει δεύτερη πολιτική δύναμη στην ατμομηχανής της Ευρωζώνης.

Με βάση το πορίσματα της δημοσκόπησης, το κόμμα των Πρασίνων αποσπά ποσοστό 18%.

Η διαφορά που χωρίζει το πρώτο κόμμα από το δεύτερο όσο πλησιάζουν οι εκλογές του Σεπτεμβρίου ενισχύεται, όπως σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος.

Το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών ακολουθεί στην τρίτη θέση με ποσοστό 16%.

Έπονται οι «Ελεύθεροι Δημοκράτες» (FDP) με ποσοστό 13%, το αντιευρωπαικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» («AfD») με 11% και η Αριστερά (Die Linke) με 7,5%.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν πως, μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου, τρία είναι τα πιθανά σενάρια για τον σχηματισμό μιας ισχυρής κυβέρνησης, στην οποία πλέον δεν θα μετέχει η Άνγκελα Μέρκελ, καθώς έχει δηλώσει ότι θα αποχωρήσει από την πολιτική ζωή της χώρας.

1. Ένας «συνασπισμός Τζαμάικα» (από τα χρώματα της χώρας- μαύρο, πράσινο, κίτρινο ) με τα κόμματα CDU / CSU, τους Πράσινους και τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) να συγκεντρώνουν ποσοστό 60,5%.

2. Ένας συνασπισμός με την Χριστιανική Ένωση (CDU / CSU) τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και τους «Ελεύθερους Δημοκράτες» (FDP) με ποσοστό 58,5%.

3. Ένας συνασπισμός της Κένυας (από τα χρώματα της χώρας: μαύρο – πράσινο – κόκκινο) που αποτελείται από την Χριστιανική Ένωση -CDU / CSU- τους Πράσινους και το SPD με ποσοστό 63,5%.

Σχετικά άρθρα